Iz ugla jedne žene: Shvatila sam da me nikada nisi ni volio jer onaj ko voli ne vara

Bila sam slomljena kada sam saznala da si me prevario. Time nisi uništio samo našu vezu, već i moj život.  


Istog momenta sam pokupila svoje stvari i otišla jer nisam više željela slušati tvoje laži i izgovore. Provela sam mnoge dane i noći u suzama jer su tvoji postupci ostavili ožiljke na mome srcu i ugasili u meni sposobnost da ponovo vjerujem drugim ljudima. 

Još uvijek se mučim pitanjem gdje sam to pogriješila, vraćam u glavi sve naše razgovore da vidim šta sam to propustila. Ako si mislio biti sa drugom, zašto me jednostavno nisi ostavio? Da li sam ti ja cijelo vrijeme samo bila rezervna opcija, ona koja će biti pored tebe kada te druge napuste? 



To ti ne mogu oprostiti i vjerovatno nikada i neću. Ne mogu razumjeti kako si mogao svaki dan da me gledaš u oči i da me lažeš. Da li si u tim trenucima osjećao bar malu grižu savjesti i srama? Vjerujem da nisi, jer da jesi ne bi mi to napravio i ne bi me varao. 

Shvatila sam da me nikada nisi ni volio.  Jer onaj ko voli ne vara. Shvatila sam da tvoje "volim te" nikada nije značilo ništa. Ako ti je život sa mnom bio toliko loš zašto jednostavno nisi otišao umjesto što si potražio nešto više sa strane. Nemoj misliti da možeš da se izvučeš sa ovim i nemoj mi tražiti oproštaj jer ga nećeš dobiti. 



Pitam se samo da li ti je zaista žao što si me varao ili ti je samo žao što si uhvaćen u svom djelu? Još važnije pitanje je da li bi, da možeš vratiti vrijeme napravio isto? Vjerujem da bi, samo bi našao način da to bolje sakriješ i da ne budeš uhvaćen.

Pokreće Blogger.