Feng shui savjeti: 5 boja koje bi u vaš život mogle donijeti sreću, ljubav i bogatstvo

Uz pomoć feng shui metoda može biti veoma lako stvoriti pozitivno životno okruženje koje je ispunjeno srećom i radošću. 


Za stvaranje pozitivne atmosfere u važem domu upotreba boja može da bude od velikog značaja. Neke boje mogu da vam podignu raspoloženje, a da toga niste ni svjesni. Boje stvaraju različitu energiju u domu ako znate pravilno da ih tumačite i upotrebite. 

CRVENA; Crvena boja u kineskoj kulturi predstavlja sreću, uzbuđenje i romantiku. Crvene nijanse na zidovima ili dekorativni predmeti i jastuci u ovoj boji mogu da unesu pozitivnu energiju u vaš dom. Ona vam takođe može pomoći da rasplamsate strast između vas i vašeg partnera. 



ŽUTA; Žuta boja predstavlja Sunce i ima veoma pozitivan uticaj na svoje okruženje. U mnoštvu nijansi ove boje odabetite onu koja vam najbolje odgovara i oplemenite svoj dom. Svijetlo žuti tonovi daju svježinu okruženju i veoma je prijatna za gledanje. 

BIJELA; Bijela boja je veoma jednostavna i suptilna i može da donese u vaš dom mnogo toga pozitivnog. To je boja čištoće i smirenosti pa ju je dobro koristiti u domu kao želite da u njemu vlada sklad i harmonija. ZELENA; Zelen boja označava obnavljanje i novi početak. 



Takođe, smatra se bojom izlječenja i dobro ju je koristiti u domu jer promoviše dobro zdravlje ukućana. Zelenom bojom obojite zidove svog doma ili ubacite neke dekorativne prednete u vas dom u ovoj boji. NARANDŽASTA; Mnogi smatraju da je crvena boja previše intenzivna za korištenje u uređenju enterijera, zbog čeka kao alternativu koriste upravo narandžasru boju. 

Ova boja označava sreću u porodici i smatra se veoma društvenom bojom zbog čega mnogi upravo ovu boju biraju kada uređuju svoj dom.

Pokreće Blogger.