Bolje biti sam i uživati u životu nego trošiti zalaske Sunca na one koji u zoru neće biti pored vas

Možda nema ništa loše u vezama za jednu noć, pokupite tipa u nekom baru, odvedete ga kući i sutra se ponašate kao da se ništa nije desilo. 


Ako vam se više nikada ne javi i to i nije velika stvar. Oboje ste uživali jednu veče i svako je otišao svojim putem. Mi žene na mnoge načine pokušavamo biti poput muškaraca, ali ono što često zaboravljamo jeste da smo mi emocionalna bića. 

Pa čak i onda kada se trudimo da ne pridajemo veliku važnost nekim vezama, i dalje se pitamo da li je sve moglo biti drugačije da smo se drugačije postavile. I dalje se pitamo da li misli na nas i da li smo mu nešto značile. To se ne odnosi samo na veze za jedno veče, već na sve one veze u kojima smo nekada bile. 



Od samog početka znamo da neće ostati, ali svejedno dajemo šansu nekome i upuštamo se u vezu za koju znamo da nas neće nigdje odvesti. Posvećujemo punu pažnju nekome ko nas doživljava samo kao usputnu stanicu, očekujemo "zajedno i zauvijek" od onih koji nas smatraju samo privremenima. 

To nikako ne znači na nismo dovoljno dobre, to samo znači da dajemo šansu pogrešnim osobama u svom životu. Dajemo šansu onima koji nisu spremni na ozbiljnu vezu i koji žele samo da nas iskoriste te nas napuštaju onda kada im više nismo zanimljivi. 



Posvetimo godine svoga života onima koji ne znaju šta žele, onima čije pozive i poruke čekamo, a koje se nikada ne dese. Pristajemo da budemo sa onima koji se ne trude da budu sa nama i koji se prema nama odnose sa nepoštovanjem. Ali treba da priznamo sebi da smo mi same krive za to, trošimo svoje zalaske sunca na one koji nemaju namjeru da se bude sa nama u zoru. 

Tražimo ljubav u pogrešnim ljudima i na pogrešnim mjestima. Tek kada se umorimo od razočarenja shvatamo da treba da zaštitimo svoje srce i da ga čuvamo za nekoga ko ga zaista zaslužuje. Za nekoga ko je spreman da cijeni nas kao osobu, a ne da se poigrava sa našim srcem i tijelom. 

Ne treba da trošimo energiju na one koji neće ostati sa nama, ne treba da puštamo u svoj život one koji nisu spremni da dokažu da zaslužuju biti u njemu. Bolje je biti sam i uživati u životu, nego skakati iz jedne loše veze u drugu.

Pokreće Blogger.