Nije važno ono šta smo izgubili već ono šta nam je ostalo - Naše je samo ono što nam je suđeno

Sigurno ste često čuli rečenicu "Pusti ga, ako se vrati tvoj je, a ako se ne vrati nikada nije ni bio tvoj." A šta ako ta osoba često odlazi i stalno se vraća? 


Neki se vrate i ponašaju se kao da se ništa nije ni dogodili, kao da nikada nisu ni otišli. Često uvjeravate sebe da je to u redu, da to tako treba zatim uđete u spavaću sobu i vidite njegovu praznu stranu kreveta. Prazna i netaknuta. 

To prazno mjesto koje je u vašem srcu napravila ta osoba uvijek će ostati prazno. Ta praznina će usisati sve dobre stvari koje su vam se desile ako se ne trgneš i nećeš više imati čemu da se raduješ. Nije on jedini na svijetu koji je vrijedan tvoje pažnje. Ima i drugih koji će rado da popune tu prazninu u tvom srcu.



Liježeš u krevet i gledaš u njegovu stranu kreveta pitajući se zbog čega je otišao. Šta si to loše uradila kad si ga natjerala da ode. Melanholija je zeznuta stvar. Izvana se sve čini kao da je u najboljem redu, dok vas iznutra izjeda osjećaj tuge i patnje. 

Onaj kojeg voliš je otišao, u čemu je onda svrha ustati i truditi se? Čovjek koje voliš je otišao, kuda sada ti da okreneš, kuda da ideš zašto da se boriš? Za ljubav treba da se boriš, za ljubav prema sebi. Ustani ujutro, pogledaj se u ogledalo i reci sama sebi "Jaka sam i mogu to podnijeti. 



Tvoji snovi će se na kraju ostvariti. To što je otišao ne znači da trebaš odustati. Voliš ga i on je volio tebe jednom, pomiri se sa tim i neka život ide dalje." Onaj kojeg voliš je otišao, ali praznina u tvom srcu ostaje. Ostao je snažan osjećaj ljubavi prema njemu čak iako je otišao.

Možda se on samo plašio tvoje ljubavi. Možda se plašio da će ispasti slabić, a možda će i on poželjeti da se vrati kada vidi kako ste svoju ljubav prema njemu sačuvali i pretvorili u nešto što vas je guralo da ostvarite svoje snove. 

Vrijeme ne liječi rane, samo nas uči kako da dostojanstveno živimo sa osjećajem bola, bijesa i što je najvažnije ljubavi. Zapamti da nije važno ono što smo izgubili, već ono što nam je ostalo, a to je ljubav prema sebi samima.

Pokreće Blogger.