Moju ljubav si zamjenio za njenu pažnju - Sad je kasno da se kaješ

Kada sam te upoznala mislila sam da si ti onaj pravi, moj čovjek iz snova. Pametan, šarmantan, zanimljiv. Još uvijek se sjećam svakog našeg sastanka i lijepih stvari koje sam doživjela a tobom.


Čini mi se da mi ni sa kim nije bilo tako lijepo kao što mi je bilo kad smo bili zajedno. Sve je bilo tako jednostavni i lako, bez problema i briga. Zaljubila sam se u tebe već prvog trenutka kada sam te vidjela, a ti si učinio da se pored tebe osjećam posebno. 

Kako se naša veza razvijala sve sam te više voljela, a kada si mi konačno izjavio svoju ljubav i rekao da me voliš, ja sma bila na sedmom nebu od sreće. Bila sam sigurna da će naša ljubav trajati zauvijek. Ali onda se sve počelo mijenjati. I dalje smo bili bliski, ali kao da me nisi čuo. 



Bio si nekako dalek i nikako nisam mogla da doprem do tebe. Pitala sam te šta se dešava, da li možda imaš problema na poslu, ali ti si ignorisao svako moje pitanje i svaki moju ponudu za pomoć. Prestala sam da ti dosađujem i samo sam ti povremeno davala do znanja d ana mene uvijek možeš da računaš ako ti bude potrebna pomoć i podrška. 

Jednog dana si se vratio sa posla i rekao da treba da razgovaramo. Boja tvoga glasa mi je govorila da nešto nije u redu, odmah sam to osjetila. Rekao si da moramo prekinuti i da naša veza neće uspjeti, da nema budućnost. Nisam razumjela šta se dešava jer se činilo kao da je u našoj vezi sve u redu, a onda si mi rekao da si upoznao drugu. 



Cijeli moj svijet se srušio u jednom trenutku. Htjela sam pobjeći, ali se nisam mogla pomaknuti sa mjesta. Mislila sam da sanjam, ali to nije bio san. Bila je surova stvarnost. Rastali smo se. Činilo mi se kao da si sve ono dobro što smo imali spakovao u kofer i odnio drugoj ženi. 

Trudila sam se da budem jaka, trebalo mi je vremena, ali sam uspjela da vratim osmijeh na svoje lice, a onda je jednog dana zazvonio telefon. Iako broj nije bio potpisan znala sam da si to ti. Tvoj broj je ostao urezan u mojoj glavi iako sam ga obrisala iz telefona. 

Držala sam telefon i nisam znala da li da se javim ili ne, ali moje srce je odlučilo umjesto mene. Mislila sam da će emocije da me preplave, ali za čudo, kada sam čula tvoj glas nisam osjetil aništa. Ljubav koju sam osjećala prema tebi je nestala. Rekao si da želiš da razgovaraš samnom o tome zašto smo prekinuli. 

Odbila sam te jer nije imalo smisla da razgovaramo o tome. Prekinula sam i isključila telefon. Kasnije sam saznala da te je ta žena ostavila, da nije željela ozbiljnu vezu, a ti si ostao sam. Zamjenio si moju ogromnu ljubav za malo njene pažnje i sada moraš da živiš sa posljedicama svog postupka. Sam si odlučio i sada se drži svoje odluke i živi sa tim.

Pokreće Blogger.