Varanje nije glavni uzrok raspada braka - 8 najčešćih razloga koji uzrokuju razvod

Kriza u braku u velikoj mjeri utiče na cijelu porodicu, naročito na djecu. Mnoge nesuglasice između partnera se mogu riješiti, jer često nastaju zbog loše komunikacije. 


Iako mnogi smatraju da je nevjera jednog od partnera glavni uzročnik razvoda braka, postoje mnoge druge stvari koje mogu da dovedu do krize u braku. Pročitajte koji su to najčešći razlozi nerazumjevanja i konflikta između partnera te kako da ih spriječite i sačuvate brak. 

1. Izbjegavanje komunikacije. Svako izbjegavanje razgovora može samo još više da produbi krizu. Problemi na taj način neće nestati samo će da se nakupljaju i na kraju da eksliraju i dovedu vas do sigurnog kraha vašeg braka. 2. Zanemarivanje osjećanja vašeg partnera. 



Veoma često partneri kada se nađu u krizi umjesto da razmjene svoja osjećanja oni jedno srugome samo dijele kritike i pokazuju nezadovoljstvo. Partneri koji imaju uspješan brak se ne ustručavaju da pokažu svoja osjećanja, ljubav i pažnju, ali su takođe spremni da se nose sa nezadovoljstvom i kritikama. 

3. Isticanje partnerovih mana. Kada su partneri pred razvodom, oni vide samo mane onog drugog, pa čak i tamo gdje ih nema. U braku je potrebno da partnera gledao kao cjelinu sa svim njegovom manama i vrlinama koje podjednako treba da prihvatimo. 



4. Kalkulisanje učešća partnera. U lošem braku partneri često odmjeravaju svaki postupak i daju od sebe samo toliko ili čak i manje. Dok se u uspješnim brakovima partneri trude da u svemu učestvuju jednako i daju svoj maksimum. 5. Ne žive svoj život već život svog partnera. Ako slijepo slijedite partnera u svemu što radi ti može da znači da svoje ja, svoj stav i lični pogled na svijet, a takođe može da znači da ne vjerujete svom partneru.

U uspješnom braku partneri znaju da treba da imaju svoj život i da poštuju želje i potrebe onog drugog. Izbjegavanje problema. 6. Ako želite da vaš brak bude uspješan treba zajedno da radite na rješavanju problema. Ako želite zajedno da rješavate svaki problem koji se nađe ispred vas onda ne treba da se brinete za svoj brak. 7. Stalno kritikovanje partnera. Stalno kritikovanje partnera može da ostavi posljedice na njegovu ličnost, ali i na vaš odnos. 

Skrenite pažnju partneru kada nešto pogriješi, ali mu nemojte govoriti da je loša osoba. 8. Kontrolisanje partnera. Ako želite da vaš brak potraje ne biste trebali da pratite svaki partnerov korak i da želite da znate u svakom momentu gdje je i sa kim. Treba da imate povjerenja u svog partnera, a ako postoji povjerenje između vas on će vam svejedno sve reći bez i da ga pitate.

Pokreće Blogger.