U spavaćoj sobi bi trebali vladati mir i ljubav: Feng shui savjeti za harmoničan zajednički život

Useljavanje u novi stan i spajanje dva života može biti veoma komplikovano i stresno, ali uvijek treba da budete spremni da postignete kompromis sa partnerom. 


Ako slijedite feng shui pravila možete da stvorite mir i harmoniju i da donesete sreću u vaše ljubavno gnijezdo. Spavaća soba je mjesto gdje treba da budete najviše povezani sa svojim partnerom, pa treba da vodite računa o njenom uređenju. 

 Krevet okrenite tako da gleda na vrata. Najbolje bi bilo da vaš krevet ima drveno uzglavlje jer ćete na taj način unijeti energiju prirode i stabilnosti u vašu sobu. Krevet postavite na istočnu stranu sobe kako bi se svako jutro budili okupani sunčevim zrakama. 



Prvo jutarnje sunce će vam pružiti neophodnu energiju koja vam je potrebna za ostatak dana. Riješite se nepotrebnih stvari iz sobe. Pobacajte sve papire, račune i kutije koje ničemu ne služe jer oni sprječavaju protok pozitivne energije. 

Ništa ne stavljajte ispod kreveta jer energija mora slobodno cirkulisati oko vas. Takođe, knjige ne biste trebali držati u spavaćoj sobi jer one mogu da utiču na kvalitet sna. Postavite romantičnu sliku na zid ispred kreveta. Fotografija treba da predstavlja nešto što ćete poslednje vidjeti prije spavanja i prvo što ćete vidjeti kada se probudite. 



Unesite malo bolje u svoju spavaću sobu. Kako biste smekšali srce svog partnera unesite malo romantične nijanse crvene, ružičaste ili boje trule višnje. One će dodatno da začine vaš ljubavni život. Riješite se svega što vas podsjeća na neugodnu prošlost. Bilo bi dobro da se riješite svih predmeta koji u vama bude tužna sjećanja ili vas podsjećaju na ružne događaje u vašem životu. 

Uparite stvari kako biste ojačali zajedničku energiju. Kada budete birali dekoraciju za vašu spavaću sobu neka ona uvijek bude u paru. Na primjer dvije svijeće, dva rama sa slikama, dva jastuka itd. Pojedinačne slike i figure predstavljaju samo jednu osobu i treba da ih uklonite.

Pokreće Blogger.