Ne tražite partnera koji vas čini boljim, već onog koji podiže tvoje samopouzdanje

Vjerovatno ste čuli od mnogih ljudi, naročito od muškaraca, da ih njihov partner čini boljom osobom. Treba da znate da je velika odgovornost za jednu osobu da nekoga učini boljom verzijom sebe od onoga što jeste. 


Pronalaženje nekoga ko će nas učiniti boljim ne treba da bude naš cilj. Nisu nam potrebni drugi da bi mi postali bolja osoba. Treba sami da težimo tome da budemo dobri i pristojni ljudi, a ne da nas drugi tome uče. Moramo pronaći način da postanemo kompletna osoba prije nego što se upustimo u vezu. 

Naravno da su nam potrebni dobri ljudi u našem životu jer oni čine naš život i naša životna iskustva bogatijim. Ne treba da tražimo partnera koji će nas učiniti boljom osobom, treba da tražimo partnera koji će da nam podiže samopouzdanje. 



Treba vam osoba pored koje ćete stajati uspravno i ponosno, osoba pored koje ćete imato hrabrosti da prebrodite teške dane koji se pojave pred vama. Pronađite nekoga ko će vjerovati u vas i kada vi ne vjerujete u sebe, jer nam je svima potrebna podrška i neko ko će vam davati podsticaj da idete dalje. 

Ne treba vam partner koji će vam davati lažne i neiskrene komplimetne samo da bi se osjećali dobro. Treba vam neko ko će vam dati osjećaj da možete sve čak i onda kada vi niste sigurni u to. Neko ko će vam pomoći da preispitate svoju prošlost i ko će vam pomoći da zajedno stvorite viziju za bolju budućnost. 



Ne treba vam partner koji će da vas sluša, treba vam onaj koji će da čuje ono što želite da kažete. Neko kome ćete bez i malo neugodnosti moći da kažete svoje ideje i planove. Onaj partner koji vam daje samopouzdanje i koji vam omogućava da sanjate veliko. 

Nađite partnera koji vas podstiče da dokažete svima da nisu u pravu jer vas dvoje već znate istinu. Kada niste sigurni u sebe, on treba da bude siguran u vas i to je ono što svaka veza treba.

Pokreće Blogger.