Manipulator bi mogao koristiti vaše riječi protiv vas - Prepoznate ga prije nego što bude kasno

Nemojte dopustiti da vas manipulator iznenadi svojim zbunjujućim ponašanjem. Ako na vrijeme obratite pažnju na ono šta govori i radi, uštetdićete sebi mnogo vremena i muke. 


Toksično ponašanje se veoma lako uoči ako se ne odlučite da ga ignorišete. Manipulator na mnoge načine može pokušati da manipuluše i upravlja vama, a na vama je da li ćete prepoznati njegove postupke. 

1. Ima opravdanje za sve. Uvijek postoji neki izgovor za ono što radi i uvijek je neko drugi kriv za to samo ne on. To može da se nastavi u nedogled i može da utiče na vas i vaš život veoma loše. 2. Njegove riječi i djela se ne poklapaju. Obratite pažnju na ono šta radi i šta govori. 



Manipulatori obično jedno govore, a drugo rade. Oni su osobe koje su sklone laganju. 3. Previše je emotivan i osjetljiv. Čini vam se da je baš osjetljiv i da je tako lijepo to što je otvoren i što govori o svojim osjećanjima, ali vrememon ćete vidjeti da se on cijelo vrijeme samo pretvarao. 

Oni vole da igraju ulogu žrtve, što nema nikakve veze sa emotivnošću. 4. Izokreće razgovore. Ako primjetite da izokreće razgovore koje je vodio sa drugima kako bi sebe istakao i stavio u prvi plan to treba da vam bude alarm. 5. Misli da je bolji od svih. Za njega su sve njegove bivše lude i svi njegovi poslodavci su nepravedni kreteni. 



Ako uđete u vezu sa njim, na kraju će se prema vama ponašati na isti način. On će uvijek biti u pravu, a ti ćeš uvijek biti u krivu. 6. Koristi ono što vi kažete protiv vas. Manipulativni muškarac uvijek će koristiti ono što mu kažete protiv vas kako bi vas pokušao kontrolisati ili učiniti da se osjećate loše zbog toga što ste rekli. 

7. Prekida ljude u razgovoru. Kada izađete sa njim u društvo primjetićete da on uvijek prekida druge dok pričaju kako bi se uključio u razgovor. On želi da bude najglasnija, najzabavnija i najsrećnija osoba u grupi. Svoje mišljenje cijeni najviše i misli da ničije drugo nije važno.

Pokreće Blogger.