Lekcije koje sam naučila nakon veze sa oženjenim muškarcem: Povrijedila sam druge, ali i sebe

One žene koje nikada nisu bile u vezi sa oženjenim muškarcem ili bar bile zaljubljene u jednog, nikada neće suosjećati sa nama ljubavnicama, samo će nas osuđivati. 


U početku mi je bilo veoma teško baviti se osudama i mišljenjem drugih, ali vremenom sa naučila živjeti sa tim. I danas kada prođem ulicom osjećam osuđujuće poglede na sebi, ali više me nije briga. Priznajem da je ovo bila najveća greška u mom životu i da sam time povrijedila mnoge nevine ljude.

Ipak sam zahvalna na tom iskustvu koje me naučilo neke od najvrijednijih lekcija u životu, pomoću kojih sam mogla nastaviti dalje. Greške su dio života. Ja jesam pogriješila, svi ponekad griješimo, ali važno je da nešto naučimo iz tih svojih grešaka, a ne da ih iznova ponavljamo. 



Naučila sam svoju lekciju i sigurno je neću ponoviti jer znam koliko boli, znam koliko ljudi je povrijeđeno i znam kakve su posljedice. Ne treba dopustiti da vam jedna greška uništi život. Moramo biti u stanju oprostiti sebi jer smo voljele pogrešnog muškarca i nastaviti dalje. 

Nije moja kricica što nisam znala da je oženjen kada smo se upoznali. Iskreno sam se zaljubila u tog muškarca i očekivala sam da mi ta ljubav bude uzvraćena. Na početku sam krivila sebe, ali sam shvatila da prvo trebam oprostiti sebi da bih krenula dalje. Moram oprostiti sebi što sam voljela pogrešnu osobu. 



Iako sam u početku mislila da su svim muškarci isti, shvatila sam da nisu. Ja znam da zaslužujem muškarca koji će me iskreno voljeti, a do tada moje srce će biti zatvoreno za sve druge dok se ne pojavi onaj pravi. Naučila sam da ne treba vjerovati njegovim riječima, već njegovim djelima. 

Koristio je moje iskrene emocije kako bi upravljao sa mnom. Vjerovala sam u njegova lažna obećanja i to je bila moja greška. Zaklela sam se da više nikada neću nasjesti na muške riječi ako one nisu potkovane djelima. Neću dopustiti da mišljenja drugih utiču na mene. U čitavoj ovoj situaciji svi su krivili samo mene. 

Povukla sam se u svoja četiri zida i nisam imala snage da izađem vani i suočim se sa osuđujućim pogledima koji su me svuda pratili. To je jako uticalo na mene i osjećala sam se kao da sam potpuni promašaj. Mislila sam da nikada više neću biti srećna. Na svu sreću sve je prošlo, a moja najveća greška je bila što sam dozvolila da mišljenja drugih utiču na mene i moj život. 

Mnogi su me pitali da li želim da mu se osvetim. Ne želim jer to je poslednje što mi treba. Vjerujem u karmu i pustiću je da radi svoj posao. Iako mi je to bilo jedno od najtežih i najbolnijih iskustava u životiu, neću dopustiti da mi to unušti vjeru u istinsku ljubav. Još uvijek sam sigurna da za mene postoji pravi čovjek i da će se naši putevi jednog dana ukrstiti.

Pokreće Blogger.