Ko prevari jednom varaće ponovo - Dala sam mu drugu šansu i pokajala se

Već dvadeset godina sam sa svojim suprugom od kojih smo 17 godina u braku. On je uvijek bio veoma tajanstvena i zatvorena osoba što je često izazivalo probleme u našem braku. 


Samo nekoliko mjeseci nakon što smo se vjenčali priznao mi je da je dobio dijete sa drugom ženom, sa kojom je bio u vezi u isto vrijeme kada i sa mnom. Na kraju se ispostavilo da to dijete uopšte nije njegovo i ja sam odlučila da pređem preko svega i oprostim mu. 

Zbog stalnog nezadovoljstva na poslu odlučio je da napusti posao i ode u inostranstvo. Nisam se protivila tome jer bi nam dobro došla veća primanja. Nekoliko mjeseci nije dolazio, ali ja se nisam posebno brinula jer sam mislila da mu je potrebno vrijeme da se navikne na novu sredinu i novi posao. 



Kada je došao nakon pola godine otkrila sam da je tamo imao aferu. Ljubavnica ga je zvala svaki dan, a on se nije ni trudio da to sakrije od mene. Kasnije sam saznala da su njih dvoje zajedno otišli tamo. Mislila sam da je najbolje da se razvedemo i zatražila sam razvod. 

Nije želio da se razvede. Rekao je da će ostaviti ljubavnicu i da će se promjeniti te da ne želi da djeca pate zbog nas. Obećao je da će početi više da se trudi oko mene i naše porodice. Što se na početku zaista i desilo. Neko vrijeme je zaista bio divan prema meni. 



Ugađao mi je na sve moguće načine. Vodio me gdje god sam htjela, kupovao mi šta god sam poželjela, a i naš intimni život se popravio. Mislila sam da je to napokon to i da naš život napokon može da bude lijep i sreća. Onda je odjednom postao neraspoložen za svaki razgovor samnom. Bio je zaokupljen svojim mislima i često je samo ćutao. 

Onda mi je jednog dana na vrata pozvonila jedna nepoznata žena. Rekla je da želi da razgovara sa mnom ali ne želi da moj suprug zna da je tu. Otišle smo do obližnjeg kafića i uzele kafu. Sve do najsitnijih detalja mi je ispričala kako je moj muž u zadnjih par godina u vezi sa njenom kćerkom koja je mlađa od njega 10 godina i kako je ona skoro rodila njegovo dijete. 

Sve mi je ispričala i svaka priča se podudarala vremenom kada on nije boravio u našoj kući i kada je bio u inostranstvu. Saznala sam da on nikada i nije prekinuo kontakt sa svojom ljubavnicom samo je to vješto krio. Došla sam kući i odlučila da ne želim više da budem sa njim u braku. Ne želim da budem sa nekim ko će umjesto da me usrećuje, da mi nanosi bol i tugu. Dobio je svoju drugu šansu i ne zaslužuje više ni jednu.

Pokreće Blogger.