Ako ganjaš karijeru, neposvećena si majka - Ako ne ganjaš karijeru, jadna si domaćica

U današnje vrijeme teško je biti pametan i šta god da radiš uvijek će se naći neko kome će to što ti radiš da smeta. Ljudima nikada ne možemo da ugodimo ma kakvi bili i šta radili. 


Ne valja kad se smiješ, ne valja kad se ne smiješ. Ne valja kada tražiš svoje, a ne valja ni kada ne tražiš. Ne valja ako si razvedena, ne valja ako nisi razvedena. Šta god da radiš nekome ne valja. Ako si dobar onda si naivan, ako si sam zašto se ne udaš, ako se udaš, što si se udala. 

Ako ne rađaš djecu pitaju te šta čekaš, ako rodiš više od dvoje onda nisi normalna ko će da ih hrani. Ne valja kad se boriš onda si beskrupolozan, a ako se ne boriš onda si mekušac. Ne valja kad pričaš onda se praviš pametan, ne valja ni kada ćutiš onda si mutav. 



Ako si srećan, što si srećan, ako si tužan, što si tužan. Ako ganjaš karijeru, neposvećena si majka. Ako ne ganjaš karijeru, jadna si domaćica. Ako te tvoj partner mazi i pazi, onda je papučar. Ako te ne mazi i ne pazi, onda je neotesani balkanac. 

Zašto nas onda to i dalje dotiče, zašto se pravdamo i trudimo se da se dopadnemo drugima kada znamo da će u svemu lijepome pronaći nešto ružno i od toga napraviti provaliju u koju će da te gurnu. Zašto nam je onda još uvijek stalo do reakcije i mišljenja drugih ljudi na svoje odluke, za brak, djecu, kilograme, poslove, selidbe, ostanke, odlazke... 



Budi nasmijana, plači, skači, ostani ili odlazi, ćuti ili pričaj, radi, ne radi, rađaj ili ne rađaj, čekaj, diši, živi onako kako tebi odgovara, onako kako tebe veseli. Nemoj da se skupljaš zbog tamo nekih ljudi. Živi onako da sebe zavoliš, da se sebi dopadneš, onako da ti sa sobom bude najbolje.

Pokreće Blogger.