Tranzit Venere u znaku Vage od 28.10. - Period u kome kreće zaljubljivanje

Venera je druga planeta u sunčevom sistemu i dobila je ime po rimskoj boginji ljubavi. U narodu je još poznata i kao Zornjača, Večernjača ili zvijezda Danica i poslije Sunca je najsjajniji planetarni objekt na nebu.


Osobe koje imaju naglašenu Veneru u svom znaku su nadarene ljubavlju, osmjehom i zadovoljstvom. U aspektu koji Venera gradi manifestovaće se potreba za mirom, skladom te će se oslikati način na koji volimo i šta očekujemo od emotivnih odnosa. 

Astrološki posmatrano Venera simbolizuje sestre, žene, ljepotu, mir, harmoniju, smisao za estetiku. Osobe sa Venerom u znaku teže skladnom braku, dobrim društvenim odnosima te dobrom vaspitanju i saradni. Osobe koje imaju Veneru u Vagi ne znaju da budu same. 



Uvijek traže svoju drugu polovinu kako bi napravile savršen balans i uvijek je spremna na kompromis. U tranzitu kroz Vagu Venera će podstaknuti povratak sklada, rafiniranosti i osjećaj za mjeru. Ovo je period u kome kreće zaljubljivanje, jačaće potrebe za kontaktima i razmjenom emocija. 

Šarm i ljubaznost će da rastu zajedno sa harmonijom u odnosima. Ovo je period u kome će vladati velika odbojnost prema konfliktima. Žene koje imaju Veneru u Vagi su rijetko lijepe, ali su umiljate i nježne. To može da promijeni stepen na kome se nađe Venera u odnosu na druge znakove. 



Osobe koje imaju Veneru u svom znaku se najčešće zaljubljuju u umjetnike, uspješne i šarmantne muškarce. Muškarac sa Venerom u Vagi obraća pažnju i na najmanju sitnicu kod suprotnog pola, flertuje, ali mu je dovoljno da vidi jednu malu sitnicu koja bi mu mogla zasmetati da prekine flert sa vama. Privlače ga graciozne, elegantne i diskretno našminkane žene.

Pokreće Blogger.