Razvedena nakon 50te - Kako sam poslije razvoda pronašla novi život i sreću

Zatražila sam razvod od svog supruga i rekla sam mu da želim da istražim sebe i svoje talente. Rekao mi je da sam smiješna i da ne pravim budalu od sebe, ali ja sam se držala svoje odluke. 


Napunila sam 50, bila sam u svojim najboljim godinama i željela sam da uradim nešto za sebe. Prijatelji moje kćerke su me zvali kul mama, ona koja je uvijek bila spremna da sasluša i ponudi svoje mišljenje, ona kojoj su dolazili kada nisu mogle da razgovaraju sa svojim majkama. 

Bila sam okružena prijateljima dok su sve ostale majke bile fokusirane na kuću i djecu. Sa druge strane moj muž je uvijek bio negdje u pozadini zalijepljen za kauč u dnevnoj sobi i čekao da mu se sve donese na noge. Moj suprug je bio veoma pasivan, ekstremno posesivan i pomalo agresivan.  



Svaki moj izlazak iz kuće koji nije bio u svrhu kupovine potrepština za kuću je izazivao kod njega toliko agresivne reakcije da sam se zapitala da li ja to treba da trpim. Jednom mi je toliko jako stisnuo ruku da mi se narukvica zabila u zglob i raskrvarila ga. 

Dok su naša djeca bila mala imalo je smisla da trpim sve to. Nikada on mene nije tukao, ali je mislio da me posjeduje. Ja volim da putujem i da upoznajem nove ljude, on ne voli. On voli laganu muziku, ja volim da slušam modernu muziku. Shvatila sam da ne postoji više ni jedan razlog zbog kojeg bih ostala u braku sa njim. 



Ne treba da se zaljubite u nekoga drugog da biste shvatili da ne volite svog trenutnog partnera. Odselila sam se i sada sam mirna. Uredila sam sebi kuću onako kako meni odgovara i uživam u tome. Počela sam da slikam i čak sam prodala neke slike. 

Mo suprug nije bio loš čovjek, mi samo nismo bili dobri jedno za drugo. Svađali smo se oko svega i rijetko smo se slagali. Bila sam zabrinuta i za reakciju svoje porodice kada sam odličila da napustim kuću svog supruga. Moja djeca su dobro primila naš razvod. 

Moja kćerka me je čak pitala zašto to nisam uradila prije. Moj sada već bivši suprug živi kod našeg sina i čini mi se da je prilično srećan tamo. Ponovo imam prijatele oko sebe sa kojima se svakodnevno družim i sa kojima imam razne aktivnosti. 

I dalje sam veoma bliska sa djecom i unučadi i provodim puno vremena sa njima, a slikanje me posebno ispunjuje. Ponovo sam našla sreću i novi život poslije razvoda koji ne bih mjenjala ni za šta na ovom svijetu.

Pokreće Blogger.