Priznanje oženjenog muškarca: Muškarci ne varaju iz hira, već često imaju potrebu za tim

Zašto sam nevjeran? Zato što mi nevjera izoštrava misli. Tu sam svoj uprkos svim pravilima i kodeksima koje se pretvaram da poštujem. 


Uprkos zdravom razumu u tim trenutcima nevjere se ne kajem ni zbog čega. Sam sam izabrao da budem nevjeran. Tada se osječam živo i osjećam kako mi krv teče kroz vene. Osjećam nalet adrenalina i tada sam svoj. Svaki muškarac će biti nevjeran ako mu se za to pruži prilika. 

To je u njihovoj prirodi. Samo kada varaju bilo bi dobro da znaju da sakriju tragove. To ne zahtjeva puno vremena. Istusirajte se kada završite kako biste oprali miris druge zene sa svoga tijela, odaberite pravo mjesto za sastanak gdje nećete naletiti na nikoga poznatog i pratite vrijeme. 



Ako se malo potrudite nevjeru je veoma lako sakriti i tada neće biti nikakvih posljedica. Muškarci ne varaju zato što mogu već zato što imaju potrebu za tim. To je u muškoj prirodi. To nije nešto što se planira to je stvar slučaja. Za mene je doživotna ljubav prema jednoj osobi laž. 

To ne znači da nisam u stanju voljeti i da ne želim ono što mi ljubav i brak mogu ponuditi. Svako treba da živi u skladu sa svojim uvjerenjima i ne treba da se zavarava. Sve što je potrebno je da se pridržavate pravila. Nikada ne upotrebljavajte riječ ljubav pa čak ni u kontekstu vođenja ljubavi. 



Nemojte da se upuštate u aferu sa osobama koje su mnogo mlađe od vas kako biste izbjegli da se ta osoba zaljubi u vas. Ne hvalite se svojim nevjerstvom. Klonite se supruga svojih prijatelja. Ako imate ljubavnicu u drugom gradu nemojte da je posjećujete samo zbog seksa. 

Ima tu još mnogo pravila ali ovo su neka od osnovnih. Odanost je test koji čovjeka suočava sa vlastitim instinktima, prisiljava ga da zanemari svoje mogućnosti, utapa svaki osjećaj pobjede. Brak udaljava prosječnog muškarca od svega što je nekada znao o sebi. 

Ja volim svoju ženu ali ne govorim to svima jer se to nikoga ne tiče. Muškarci koji se hvale koliko vole svoju ženu su obično oni koji redovno posjećuju striptiz barove ili krišom gledaju filmove za odrasle. Ja ne radim ništa od toga i moj porodični život je čist. Bolje sam fokusiran na njega nego oni. 

Bolje se uklapam ono što se smatra porodičnim čovjekom, dobrim suprugom i ocem. Često vam se može dogoditi da se lakše otvorite ženi koju poznajete sat vremena nego onoj sa kojom ste u braku deset godina. To je nešto što me uzbuđuje. 

Nevjerstvo je kada tijelo potvrđuje svoju superiornost nad dušom, trijumf genetske potrebe, pobjeda željenog nad obaveznim. Ovo ne znači da je varanje dobro i da zagovaram nevjeru. Nije me briga kako ko živi samo pokušavam da objasnim zašto muškarci varaju.

Pokreće Blogger.