Priča prevarenog muškarca: Ne razumijem zašto stupate u brak kad ne možete biti vijerne

Ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da je moglo da nam se dogodi nešto takvo dok se nije dogodilo. Bio sam budala koja je vjerovala u ljubav i koja je tražila iskrenost i poštovanje.


Umjesto toga ispao sam budala koju je vjerenica varala. Bili smo zaručeni i naše vjenčanje je bilo zakazano. Sve sam otkazao kada sam saznao da me vjerenica vara. Bio sam slomljen i nikada nisam vjerovao da je moguće nešto ovako da nam se desi. 

Način na koji sam saznao bilo je najstrašnije iskustvo koje sam doživio. Bio sam na konferenciji u drugom gradu i vratio sam se dan ranije kako bih iznenadio svoju vjerenicu. Otišao sam do njenog stana i kada sam otvorio vrata uslijedio je šok. 



Muškarac je sjedio na njenom kauču a ona je plesala ispred njega u svom čipkastom, zavodljivom donjem rublju. Najgore od svega mi je palo što sam poznavao tog muškarca. Bio je moj dugogodišnji prijatelj i saradnik. Samo sam se okrenuo i izašao bez riječi. 

Kolika sam budala bio kad nisam ništa primjetio, a njih dvoje su ko zna koliko dugo pravili budalu od mene. Osjećao sam se glupo ne zato što sam dao cijelog sebe u toj vezi, već zato što nisam primjetio jasne znakove koji su mi sada izgledali tako očigledni. 



Pokušavao sam da shvatim šta je krenulo po zlu i zašto je insistirala na zarukama kada je očigledno i prije imala aferu sa njim. Povrijedilo me što nije ni malo mislila na mene i moja osjećanja. Od tada se nismo ni jednom čuli. Nije nazvala ni javila se čak ni da objasni ili da se izvini. 

Bili smo različiti i ta razlika se vidjela od samog početka naše veze. Privukle su me njene intelektualne sposobnosti, a kako se naklonost pretvorila u ljubav počeo sam da zamišljam našu zajedničku budućnost. Ona je bila ta koja je insistirala na osnivanju porodice samnom. 

Iako na početku nisam bio siguran u našu vezu vremenom sam se sve više trudio da ona uspije. Da li će ikada više biti moguće da nekome vjerujem i da se u potpunosti upustim u vezu nakon svega ovoga? Pokušao sam na dostojanstven način da riješim cijelu situaciju i trudio sam se da iz ovoga izađem podignute glave. Nadam se da ću jednog dana uspjeti sve da zaboravim. Sada želim da se posvetim svojoj karijeri i da zaboravim na svu bol koju mi je nanijela.

Pokreće Blogger.