Poruka majke kćerci: Mila moja, život nije bajka i "živjeli su srećno do kraja života" ne postoji

Jillian Benfield je supruga vojnika sa kojim ima troje djece od kojih jedno ima poteškoće u razvoju. Ona ima svoj blog na kome piše o vjeri, braku i roditeljstvu. 


Jillian je napisala jedno kratko, ali prelijepo pismo koje je posvetila svojoj kćerki, a koje je ujedno i posveta svih majki svojim kćerkama. Ona objašnjava kako život nije bajka i da "zivjeli su srećno do kraja života" postoji samo u bajkama. 

"Draga moja djevojčice, često kada govorimo o braku kažemo "živjeli su srećno do kraja života", ali treba da znaš da život nije uvijek i samo sreća. Ima mnogo dana koji izgledaju kao suncem okupana voda i kao majka želim ti mnogo takvih dana. 



Istina je da niko ne napušta ovaj svijet a da nije prethodno plovio nemirnim vodama. Nadam se da ćeš, kada budeš razmišljala o braku, izabrati nekoga ko će sve tvoje dane učiniti srećnijim i sa kim ćeš isto tako moći zajedno da patiš kad naiđu teški dani. 

Iskreno se nadam da ćeš naći nekoga ko će biti spreman da učini sve za tebe, kao i ti za njega. Nekoga ko će moći da te stavi iznad sebe, a ti njega iznad sebe. Da ćeš naći nekoga ko će se truditi da ostvari tvoje snove, kao i ti njegove. Draga moja djevojčice, ako ikada pronađeš takvu osobu nadam se da će te voljeti iskreno i jako da će shvatiti da te je povrijedio kada to učini. 



Da ćete jedno u drugom pronalaziti utjehu. Mila moja voljela bih da život više liči na bajke koje čitamo pred spavanje, ali na žalost nije tako. Nadam se da ćeš uspjeti da nađeš nekoga ko će da te voli bezuslovno baš kao i ti njega. Da se možete držati za ruke i biti tu jedno za drugo kada vam se bude činilo kao da se sve oko vas raspada.

Pokreće Blogger.