Našem braku nije bilo spasa - Ljubavnica mog muža je obećala da će se boriti za njega kao lavica

Moj suprug i ja smo se upoznali u vozu. On je išao u posjetu prijatelju, a ja u posjetu svojoj porodici. Ispostavilo se da smo studirali na istom fakultetu i živjeli u susjednim studentskim domovima, a nikada se do tada nismo sreli.


Od tada smo odlučili da se više družimo, a naše druženje je preraslo u vezu. Oboje smo nakod studija dobili dobar posao, ubrzo smo se vjenčali i dobili dijete. Naš sin je imao šest mjeseci kada sam posumnjala da nešto nije u redu u našem braku. 

Slučajno sam naletila na njegovu prepisku na jednoj društvenoj mreži i sve mi je bilo jasno. Ispostavilo se da je moj suprug već neko vrijeme u vezi sa jednom ženom koja živi u drugoj državi. Upoznali su se kada je on bio na službenom putu, on ju je nagovarao da se preseli u našu zemlju i obećavao joj da će se razvesti od mene. Iste večeri sam ga direktno pitala šta se dešava i ko je ona. 



On mi je rekao da se to desilo samo jednom i da se više neće ponoviti. Rekao mi je da me voli i da ne želi da me izgubi. Nekoliko dana kasnije dobila sam poruku od njegove ljubavnice. Napisala mi je da ne može da živi bez njega i da će se boriti za njega kao lavica. 

Moj suprug je nastavio da me uvjerava da me neće napustiti i da smo naš sin i ja njegova jedina porodica, a da je njegova ljubavnica bila smao greška koja se neće ponoviti. Nikada do tada nije bio toliko brižan i nježan. Vjerovala sam mu i oprostila mu. 



Ali njihov odnos je nastavio da se razvija. Čak joj je iznajmio stan u našem gradu i odlazio kod nje na nekoliko dana, a meni govorio da je na službenom putu. Njegova ljubavnica je ponovo stupila u kontakt sa mnom i rekla da uraditi sve samo da ga natjera da ostane sa njom zauvijek. 

Nakon njegovog sledećeg "poslovnog puta" započela sam priču o razvodu. On i dalje nije mogao da se odluči da li će da ostane sa nama ili će da ode sa njom. I dalje je govorio da me voli i da smo mu mi najvažniji. Htjela sam mu vjerovati, voljela sam ga ali sam znala da njegova ljubavnica neće tako lako odustati. Nisam više mogla da podnesem pomisao da spava i sa mnom i sa njom u isto vrijeme. 

Odlučili smo se na razvod. I dalje je nastavio dolaziti kod mene iako je živio sa njom. Ostajao bi po par dana i tada mi se činilo da je sve kao prije, možda i bolje. A onda je jednog dana samo nešto kliknulo u njemu i on se prepustio njoj. Održala je svoje obećanje, borila se do kraja i na kraju pobjedila. Nekoliko mjeseci kasnije su se vjenčali i ona mu je rodila kćerku. 

Trebalo je nekoliko godina da se sve stiša i vrati u normalu. Oprostila sam mu i sada prema njemu ne osjećam ništa osim zahvalnosti što je bio dobar otac našem sinu i nikada ga nije zapostavio. Uvijek se trudio da nam ništa ne nedostaje i da dobro živimo. Sada čak kao jedna porodica slavimo dječije rođendane i srećna sam što je moj sin jednako pametan i zgodan kao i njegov otac.

Pokreće Blogger.