Mlađe žene sve više biraju starijeg muškarca iz 9 prostih razloga - Mlađe nije uvijek slađe

Mnoge žene su se složile da se osjećaju ugodnije pored starijeg muškarca nego pored muškarca njihovih godina ili mlađeg. Veza između starijeg muškarca i mlađe žene je dinamičnija. 


Zbog toga se mnoge žene odlučuju za vezu sa starijim muškarcem. Svi smo imali priliku vidjeti starijeg muškarca i dosta mlađu ženu da su u vezi. Šta je to zbog čega se mlađe žene odlučuju na vezu sa starijim muškarcem? Može li veza između njih zaista da bude ispunjena? 

Eksperti otkrivaju nekoliko razloga zbog kojih se mlađe žene odlučuju na vezu sa starijim muškarcem. 1. Žene brže sazrijevaju. prvi razlog zbog kojeg se mlađe žene odlučuju za starije muškarce je taj što žene brže sazrijevaju u odnosu na muškarce. One se razvijaju brže u odnosu na muškarce u istoj dobi. 



2. Stariji muškarci se bolje nose sa vezama. Stariji muškarci imaju više životnog iskustva zbog čega oni bolje razumiju psihu prosječne žene. Stariji muškarci se lakše nose sa navikama i ponašeanjem žena jer su dostigli određen nivo zrelosti, a razlika u godinama omogućava ženama da se lakše vežu. 

3. Finansijski su stabilniji. Većina stariji muškaraca ima uspješnu karijeru i postigli su određen uspijeh u životu. Ta stabilnost ženama daje osjećaj sigurnosti. Osim što su dostigli vrhunac u karijeri oni su opušteniji kada je u pitanju dostizanje profesionalnog uspjeha i u mogućnosti su da se više posvete ženi. 



4. Imaju više seksualnog iskustva. Još jedna prednost veze između starijeg muškarca i mlađe žene je ta što stariji muškarci imaju više seksualnog iskustva. Oni znaju šta je ženama potrebnao i šta one žele u krevetu. 5. Sofisticiraniji su. Sa godinama muškarci su iskusniji, sofoisticiraniji i pametniji u svojim izborima. 

Oni će u odnosu na mlađe muškarce, da traže vezu koja bi mogla da bude ozbiljna i ima neko značenje. 6. Dijele odgovornosti. Statistički gledano, stariji muškarci znaju više da dijele odgovornosti u odnosu na mlađe muškarce. Stariji muškarci se često bolje snalaze u kuhinji i provode više vremena kod kuće.

7. Vode zdrav način života. Stariji muškarci su mirniji i sposobniji su da donose zdravije odluke u životu. Danas možemo da vidimo mnoge starije muškarce koji se bave biciklizmom ili trčanjem što može da bude veoma impresivno mlađim ženama. 

8. Prave bolje životne izbore. Stariji muškarci prave mnogo zdravije i racionalnije izbore. To znači da oni neće napraviti ništa djetinjasto i nezrelo. 9. Njima ne otkucava biološki sat. Biološka plodnost kod muškaraca traje duže nego kod žena. Oni ne moraju da brinu o tome da li će svoju vezu podizati na viši nivo zbog njihovog biološkog sata, što kod žena nije slučaj.

Pokreće Blogger.