Mislila sam da je moj život bajka sve dok mi potpuni stranac nije pokazao da me muž vara

Moj muž i ja smo se upoznali na fakultetu gdje smo započeli bajkovitu romansu. Niko nije bio iznenađen kada smo najavili svoje vjenčanje jer su svi očekivali da će se to desiti. 


Moj suprug je imao dobru poziciju u kompaniji u kojoj je radio. Bio je zvijezda u usponu i izvršni direktor ga je izabrao da samostalno rukovodi pojedinim projektima. Ja sam radila u bankarskom sektoru gdje sam takođe išla uzlaznom stazom u svojoj karijeri. 

Često su nas posjećivali prijatelji u kući njegovih roditelja kojima nisu smetala naša druženja i glasna muzika do kasno u noć. Željeli su unučiće, ali nas nisu opterećivali sa tim jer su znali da želimo malo da pričekamo sa djecom i da nam se ne žuri. 



Jednog dana dobila sam telefonski poziv od nepoznatog muškarca. Rekao mi je da moj muž ima aferu sa svojom sekretaricom. Pomislila sam da je to nemoguće, ali on se ponudio da mi pokaže dokaze koje je imao kako bi me uvjerio. Nisam rekla nikome ništa i otišla sam da se nađem sa tim muškarcem. 

Našli smo se u jednom kafiću gdje mi je pokazao ne jedan već čitavu hrpu dokaza i digitalnih poruka koji pokazuju da me moj muž vara. Otkrio mi je da je on suprug žene sa kojom moj muž ima aferu. Njegova žena mu je sve pruznala jer je osjećala grižu savjesti i sve što je sad želio jeste da moj muž prestane da progoni njegovu ženu kako bi spasili svoj brak. 



Kada sam došla kući sve sam rekla svom mužu i to pred njegovim roditeljima. Rekla sam da ne želim više da živim sa njim. Moji svekar i svekrva su stali na moju stranu i nisu mogli da vjeruju da je njihov sin uradio tako nešto. Kada se pročulo šta se desilo između nas mnogi naši prijatelji su stali na moju stranu i nisu više željeli da komuniciraju sa njim. 

Čak su i njegovi roditelji bili ljuti na njega i nisu opravdavali to šta je uradio. Kada je njegova ljubavnica dala otkaz saznalo se šta je razlog tome. Njegovi nadređeni su ga istog monmenta skinuli sa nekih projekata jer je njegovo ponašanje uticalo na repuraciju kompanije. 

 Moji prijatelji su bili moja najveća podrška u tom periodu. Uvijek su se trudili da me oraspolože i da me zabave. A moj bivši suprug se odao alkoholu i ostao bez posla. Svaki dan me moli da mu se vratim i da mu oprostim, ali ja ne mogu i ne želim da mu oprostim. Želim da nastavim svoj život i da budem srećna.

Pokreće Blogger.