Dr Rajović otkriva važnu lekciju: Kako me je baka za jedan dan naučila da se pravila moraju poštovati

Vrlo važna lekcija za sve roditelje koji imaju neposlušnu djecu 


Dr. Ranko Rajović definitivno je jedan od najzahvalnijih sugovornika o odgoju djece, stručnjak kojeg javnost obožava, jer su njegovi savjeti jasni, jezgroviti, jednostavni, jednom riječi bez puno mudrovanja.

Njegov sistem učenja NTC podstiče zdrav razoj mozga kod djece, podržava potencijale djeteta, a dječije igre smatra ključnim faktorom za razvoj inteligencije. U emisiji "Vijugavim drumom sa Rankom Rajovićem", otkrio je kako ga je baka još u djetinjstvu za jedan jedini dan naučila zašto pravila moraju da se poštuju! 



"Kad odemo kod baba Đurđe, u Banjicu kod Peći, nas 30, dođemo uveče posle čitavog dana igre, najedemo se i legnemo svi u krevete kao sardine, tako spavamo. Ujutru dobijemo neke uštipke sa šećerom, najedemo se i napolje da se igramo. 

Duško, najstariji, jedini je imao sat. Baba mu je rekla: Duško, u 1 je ručak. I mi odemo kod reke, igramo se tamo, kamenjem napravimo jezerce neko, kupamo se, uživamo. Kad je došlo vreme da se krene, mi odugovlačimo, nećemo još, pa umesto u jedan, stignemo pola sata kasnije. 



A tamo, od ručka ostalo samo hladno meso u masti. Mi pitamo: Pa bako, a ručak? To vam je što vam je. I znate kad smo bili na večeri? Tačno na vreme. Sutra na ručku? Tačno u jedan. Za dan nas je naučila", ispričao je dr Rajović.

Pokreće Blogger.