Amy Selwyn otkriva 57 stvari koje je naučila za 57 godina - Zavodite osmjehom a ne atributima

Kada je napunila 57 godina spisateljica Amy Selwyn je rekla kako je shvatila da je ovo doba čini veoma srećnom i inspirativnom. Rekla je kako voli da stari, ali da to nije uvijek bilo tako. 


Rekla je kako joj je ideja starenja do nedavno bila zastrašujzuća. Brinula se da će propustiti nešto važno i da možda neće imati priliku da uradi neke stvari koje bi htjela. Kada je napunila 57 shvatila je da je to veliki broj, da će svake godine postajati sve veći i da ne treba da osjeća žaljenje ni za čim. 

Ona je podjelila sa svojim čitaocima listu od 57 stvari koje je raduju, a svaki od njih označava po jednu godinu njenog života. 1. Starenje je dar. 2. Ne trena vam botoks. 3. Gubitak kilograma nije glavni cilj u životu 4. Zaljubljivanje nije isto što i ljubav i ona se rijetko pretvara u ljubav. 



5. Narcisi su loši prijatelji i još gori partneri. 6. Šećer je otrov. 7. Žene pate zbog visokih potpetica zato sam ih se riješila. 8. Više me usrećuje umjetnost nego nova odjeća. 9. Život je bolji kada imate psa. 10. Dugu kosu možete nositi uvijek i nije bitno koliko imate godina. 

11. Neka prijateljstva prerastemo. 12. Sijeda kosa je cool, ali nije za svakoga. 13. Niko ne voli biti sam. 14. Papirnate knjige su bolje od elektronskih. 15. Knjige i muzika su obavezne stavke kupovine. 16. Laganje je loše i za to nema izgovora. 17. Morate sebi dopustiti mala zadovoljstva. 



18. Ako muškarac ne koristi konac, nećemo biti zajedno. 19. Zima u Novoj Engleskoj je precijenjena. 20. Moje noge neće kročiti ni u jedan tržni centar. 21. Previše volim životinje da bih ih jela. 22. Umjetnost je smisao života. 23. Uvijek gledajte pozitivno na svijet. 

24. Pijani ljudi uopšte nisu smiješni, iako neki tako misle. 25. Uvijek dopustite sebi da budete svoji. 26. Uvijek odlazite u krevet ranije. 27. Moderna tehnologija je super stvar i nije samo za mlade. 28. Parovi u vezi su rijetko jednaki, ali omjer 20:80 nije prihvatljiv. 29. Budite hrabri. 

30. Osmijeh je uvijek zavodljiv. 31. Kupovinom nećete popuniti unutrašnju prazninu. 32. Uvijek budite zahvalni. 33. Politika me ne zanima. 34. Mogu uživati u hrani i bez da je fotografišem. 35. Voljela bih biti prijatelj sa nekim poznatim ljudima. 36. Ono što je dobro za mene možda nije dobro za druge. 

37. Rođendanska torta dolazi samo jednom godišnje. 38. najbolji mužičari pripadaju mojoj generaciji. 39. Rečenica „Ispričaj svoju priču“ zanimljivija je od pitanja „Šta to radiš?“. 40. O čovjeku treba suditi prema njegovom karakteru, a ne prema prihodu. 41. Biti jeftin je odvratno. 

42. Život nije generalna proba. Sada znam sigurno. 43. Život je tako kratak. Uživajte u svakom danu. 44.Razočarenje me jako povrijeđuje, ali očekivati da se neko promijeni je još bolnije. 45. Svaka osoba je nekome bliska zato pokažite poštovanje. 46. Ispravnije je reći „ne“ nego „možda“ što znači „ne“. 

47. Poštujte lične granice drugih. Slušajte kada osoba kaže ne. 48. Pokažite se. 49. Pomozite anonimno. 50. "Čini ono što te plaši" nije najmudriji savjet. 51. Instinkti nisu pogrešni. Treba slušati i pokoravati se. 52. Povjerenje nadahnjuje. Arogancija vrijeđa. Razlika je ogromna. 

53. Sarkazam je odbrambeni mehanizam. 54. Uopćen govor nije znak intelektualne superiornosti. 55. Možete biti pametni na različite načine. 56. Sve što nam treba je ljubav("All you need is love"). Hvala, John Lennon i Paul McCartney. 57. Ako je tvoj rođendan, vrijeme je za proslavu!

Pokreće Blogger.