"Žena prvo treba pronaći sebei" - 10 razloga zašto mi je drago što se nisam udala prije 30-te

Kada sam bila mlađa svoj život sa drugačije zamišljala i imala sam drugačije životne planove. Jedan od njh je bio da ću da se udam prije nego što napunim 30. Hvala Bogu da se to nije dogodilo.


Umjesto da me činjenica što se nisam udala prije 30 uznemirava, u stvari mi je veoma drago što se to nije desilo. Bojim se da bih da sam se udala ranije danas bila zaglavljena u braku bez ljubavi ili bih već sada spadala u grupu razvedenih žena prije 30.

U dvadesetim sam se zabavljala zabavljala sa tipom koji je bi totalno pogrešan za mene. Da sam se udala za njega moj život bi bio totalna katastrofa. Sreća pa sam imala dobar osjećaj za loše muškarce i znala sam kada je vrijeme da napustim vezu.



Mislila sam da smo sa 30 odrasle osobe i da je to pravo vrijeme da se skrasite. Ali kako sam se približavala 30im shvatila sam da ne želim još uvijek da se udam. Nisam željela da se skrasim, htjela sam da uradim još mnogo stvari koje su mi važne. Htjela sam da izgradim karijeru i da ostvarim svoje snove. Nisam htjela da mi ozbiljna veza stoji na putu ka tome.

Mislila sam da samoća da mi bude teška, ali naprotiv shvatila sam da je moja sloboda bila moj najbolji izbor i omogućila mi je da radim sve što sam željela. Vrijeme koje sam provela sama mi je pomoglo da shvatim da ne želim svoj život da provedem pored pogrešne osobe. Mnogi moji prijatelji su se vjenčali u dvadesetim i mnogi od njih su se razveli.



Mislim da nisam gubila vrijeme time što sam bila sama, mislim da sam tako živjela život kako sam ja htjela. Htjela sam da imam ispunjen život, a ne da se pod pritiskom društva udam prije 30 i osnujem porodicu. Umjesto da sam se požurivala ja sam sebi dala vremena da nađem pravu osobu, dobru osobu a ne bilo koga kako ne bih bila sama.

To što sam bila sam mi je pokazalo kako zabavan život može da bude i da mi netreba muškarac da koji će da ga učini zanimljivijim. Imala sam život kakav sam željela jer sam ga ja takvog stvorila i niko nikada neće moći da mi ga oduzme.

Pokreće Blogger.