Retrogradni Merkur od 14.10. do 03.11 - Budite spremni na velike promjene

U ovoj godini smo se već dva puta susretali sa retrogradnim Merkurom, a sada je vrijeme za poslednju fazu ove planete u ovoj godini. Merkur će ovaj put biti retrogradan od 14.10. do 03.11. i to prvo u Vagi, a zatim u Škorpiji. 


Kada retrogrdni Merkur uđe u znak Škorpije naše riječi će početi da dobijaju jedno novo značenje. Zato budite oprezni sa riječima u ovom periodu i nemojte olako da ih izgovarate. Takođe bi mogli biti izloženi opsesivni mislima i pojačanim emocijama, pa bi trebali da se trudite da u svakoj situaciji uključite logiku prije nego što bilo šta kažete. 

Iako je ozloglašen, ovaj tranzit je odličan za razgovore koji vode ka riješavanju intimnih pitanja i problema. Sada je pravo vrijeme da riješite sve nesuglasice koje imate sa partnerom, da otvorite svoju dušu i pokažete sve svoje rane. Ovaj retrogradni Merkur zahtijeva jednakost i pravdu, što odlikuje i znak Vage u kojem će ova planeta da boravi prije nego što uđe u Škorpiju.



Budite predani i iskreni u razgovorima sa partnerom i zzbjegavajte manipulacije i razne mentalne igrice. Retrogradni Merkur u znaku Škorpije ima za cilj da očisti sve što je staro i nepotrebno. On vas podstiče da se riješite svih stvari koje ne koristite, da odbacite emocionalno opterećenje i da završite odnose sa toksičnim osobama koje vas okružuju.

Znak Škorpije je sklon krajnostima pa pokušjte da ih izbjegnete. Merkurova retrigradna faza se završava u Vagi prije nego što sktene u Škorpiju pa pokušajte da se kroz osjećaj nejednaksti i žrtve vratite u balans. Retrogradni Merkur usljed boravka u dva znaka uzrokuje jednu jaku unutrašnju borbu.



Dio vas će da insistira na dostojanstvu i ponosu, dok će drugi da bude spreman da popusti i da pruži neke nove šanse. Zato pokušajte da završite ovaj poslednji retrogradni period Merkura u ovoj godini sa toplim osmjehom jedne Vage.

Pokreće Blogger.