Prava ljubav dođe kad se najmanje nadaš - Prijateljstvo je dobra priprema za početak veze

Nedavno me je moj najbolji prijatelj dovezao kući i našli smo se oboje u neugodnoj situaciji. Ni jedno od nas dvoje nije željelo da se oprosti i završi to savršeno ljetnje veće. 


Sjedili smo u njegovom autu i slušali kapi ljetnje kiše. U jednom mometnu kada je nastala tišina upitala sam ga "Šta ako si to ti?" Bila sam iznenađena svojom hrabrošću da postavim takvo pitanje, a on me je začuđeno gledao kao da nije u potpunosti razumio šta sam htjela da ga pitam. 

Nastavila sam: "Šta ako smo stvoreni jedno za drugo, a zadnjih 10 godina mi tražimo svoje druge polovine okolo?" Rekao mi je da ne želi da me povrijedi, da ga je užasno strah da me povrijedi i izgubi. Popravila sam ruž na svojim usnama, uhvatila ga za ruku i rekla mu: "Ti mene nikada nećeš da povrijediš, ti si najpouzdanije osoba koju poznajem." 



Tada smo prvi put jedno drugom rekli svoja osjećanja i shvatili smo kako je naše prijateljstvo odavno postalo nešto više od prijateljstva ali nismo imali hrabrosti jedno drugom to da priznamo. Bilo me je strah. Pomisao na brak i sve odgovornosti koje brak nosi me je užasavala. 

Ali duboko u sebi sam znala da je on jedina osoba kojoj bih ja mogla da kažem "Da" i jedina osoba sa kojom bih mogla da zamislim svoj život. Počeli smo da izlazimo. Viđamo se svaki dan, razgovaramo svaki dan i volimo se svaki dan. On je prva osoba koju zovem šta god da mi se desi, on je moj životni partner i moja najveća ljubav. 



Ponekad jeste teško, ali se trudimo da sve riješimo zajedno. Znamo da se borimo svako za sebe jer smo to činili dok smo bili prijatelji. Znamo jedno drugome granice i slabe tačke. Znamo kako da usrećimo jedno drugo, kako da nasmijemo jedno drugo i kako da utješimo jedno drugo. 

Vjerujem da je to najvažnije u vezi. Naše prijateljstvo je bilo samo dobra priprema za početak odlične veze. Prvi put u životu znam šta znači kada možeš da se osloniš na nekoga, kada možeš nekome da vjeruješ i kada znaš da te taj neko voli isto onoliko koliko ti voliš njega.

Pokreće Blogger.