"Ona misli da sve zna" - Najčešće greške koje svekrve čine prema snahama

Kada ste prvi put upoznali porodicu svog budućeg supruga imale ste osjećaj da je to porodica u kojoj ćede divno da zivite, koja će da vas voli i poštuje, a vaša buduća svekrva je tvrdila da ste joj vi kćerka koju nikada nije imala.


Mislili ste da će ona vam bude podrška i pruži vam pomoć kada vam to bude bilo potrebno, ali da će se naravno držate podalje od vašeg života i da se neće petljati u njega. Onda ste otkrili da vaša buduća svekrva ima vlastite fantazije kako bi vaš život trebao da izgleda. Koliko god vaša svekrva imala moderan pogled na svijet ona će ipak da osuđuje vaše postupke jer ona naravno želi najbolje za svog sina. Pročitajte koje su to najčešće greške koje svekrve čine prema snahama.

1. Pretpostavlja da snaha želi njen savjet. Iako većina snaha ne želi da čuje savjete tipa "U moje vrijeme to je bilo drugačije..." svekrve su sklone da daju baš takve savjete koji upućuju da se nešto radilo drugačije u njihovo vrijeme i da ovo što snahe danas rade nije dobro.



2. Ona smatra da se njen odnos sa sinim neće promjeniti. Svaka majka misli da se njen odnos sa sinom neće promjeniti nakon što se on oženi. Većina njih ne razmišlja da kada se njihov sin oženi on počinje da gradi svoju porodicu sa svojom suprugom i djeco. Umjesto da se osječaju zapostavljene i osjećaju ljubomoru svekrve bi trebale da porade na boljoj komunikaciji sa svojim sinim.

3. Nudi vam svoju pomoć oko vaspitanja djece i oko kućnih poslova. U ovom slučaju ponuda za pomoć se vrlo često doživljava kao kritika. Time stavljaju do znanja svojoj snahi da ne zna dobro da obavlja neke poslove i da će ona to bolje da uradi.



4. Previše se trudi da bude fina i prijatna. Neke žene su toliko zabrinute i plaše se da će da budu loše svekrve da se ponašaju i previše pristojno čime samo stvaraju pritisak na odnos svekrva-snaha.

5. Kritikuju snahu pred sinom. Ovo nije baš najpametniji potez koji jedna svekrva treba da napravi jr su velike šanse da će on taj razgovor da spomene svojoj supruzi. Time će samo da pogorša odnos sa svojom snahom koja se može osjećati uvrijeđeno jer joj svekrva nije rekla u lice ono što misli.

Pokreće Blogger.