"Ne trošite svoje vrijeme na ljude koji vas ne vole" - 5 lekcija koje sam naučila iz neuzvraćene ljubavi

Kada sretnemo neku osobu za koju smo mislili da smo je čekali cijeli život, zaljubimo se u tu osobu i očekujemo da isto dobijemo nazad. Nakon nekog vremena vidimo da nam ta osoba ne uzvraća ista osjećanja, počinjemo da patimo i očekujemo da se desi čudo.


Imamo prevelika očekivanja, obmanjujemo sebe i bojažljivo se radujemo bilo kakvom vidu pažnje od partnera. Ništa se u našem životu ne događa bez razloga i nema ničega što je bolonije i iscrpljujuće nego bol koju osjećate kada vam je ljubav neuzvraćenja, ali na kraju naučite vrijednu lekciju u životu.

Ne ćutite i ne skrivajte svoja osjećanja. Godinama sam bila zaljubljena u muškarca koji je bio moj najbolji prijatelj. Bio je veoma srdačan prema meni i bilo nam je sjajno zajedno. Bojala sam se da ću time što mu izjavim svoju ljubav pokvariti naše prijateljstvo i nadala sam se da će on to već jednom da shvati. Tek sada razumijem koliko je to glupo bilo sa moje strane. Trebala sam mu reći istinu odmah na početku kada su moja osjećanja počela da se razvijaju. Tako bih sebe poštedila nepotrebnog bola i patnje.



Ne zanemarujte znakove upozorenja. Kada obraćate pažnju nije vam teško da primjetite neke znakove upozorenja koje dobijate od druge osobe. Ja sam bila toliko zaslijepljena svojim osjećanjima da nikakve znakove nisam primjećivala i nastavljala sam da se nadam da će moj prijatelj da se zaljubi u mene i da će me gledati potpuno dtugim očima.

Ne trošite svoje vrijeme na ljude koji vas ne vole i nikada vas neće voljeti. Ne možete očekivati da vas neko voli samo iz razloga što vi volite tu osobu. Niste ni prva ni poslednja osoba kojoj ljubav nije uzvraćena. Vrijeme je da okrenete novi list i započnete novo poglavlje u svom životu. Sigurno vas tamo negdje čeka osoba koja će da vam pruži svu ljubav koji zaslužujete.



Nemojte da se mijenjate ni zbog koga. Nikada nisam ni pomislila da ću biti spremna toliko da se promijenim zbog nekoga. To je nešto što se događa kada ste zaslijepljeni ljubavlju, postajete pokorni do te mjere da počinjete da molite za nečiju ljubav. Kada je moj bivši odmah po završetku naše veze započeo novu vezu, to je bio hladan tuš za mene. Tek tada sam se osvjestila jer nisam mogla da vjerujem da će neko tako da mi slomi srce. Važno je zaustaviti se na vrijeme.

Oporavićete se i naći ćete svoju sreću. Sabrala sam se i odlućila da krenem dalje. Ono kroz šta sam prošla učinilo me je jačom i mudrijom osobom. Ne žalim ni za čim jer sada znak kakav je osjećaj kad te neko voli i kad ti uzvrati ista osjećanja koja ti gajiš prema njemu. Ja sam našla svoju sreću, naći ćete je i vi.

Pokreće Blogger.