Mudri savjeti zrelih žena mladim djevojkama - "Budite ono što jeste i starite sa dostojanstvom"

Margaret Mening autorka jednog bloga koji se bavi temama koje zanimaju zrelije žene zamolila je nekoliko žena da podijele sa njom svoje iskustvo i savjete koji bi mogli pomoći mladim djevojkama da lakše idu kroz život. 


Ona je istakla koliko bi joj bilo lakše da je imala više starijih žena oko sebe dok je bila mlađa. Rekla je kako bi joj možda bilo lakše da prihvati godine koje dolaze i da se nosi sa svim što one nose sa sobom. Nekoliko žena starijih od šezdeset godina riješilo je pomogne mladim djevojkama kako da idu kroz život bez straha djeleći sa njima svoje savjete i iskustvo. Izdvojili smo nekoliko savjeta koje su šezdesetogodišnjakinje uputile upola mlađim ženama o samopuzdanju, vezama, ljepoti i starenju. 

1. Život nije proba već premijera. 2. Budite pozitivne i gledajte dobre stvari u svakom životnom iskustvu. 3. Živite svaki dan punim plućima jer nikad ne znate šta je iza ugla. 4. Život može da se promijeni u jednom trenutku, zato budite svoji i ne izigravajte savršenstvo. 



5. Volite sve faze svog života jer su sve one magične. 6. Živite danas jer je život previše kratak da bi se brinuli šta će biti u budućnosti. 7. Budite ono što jeste i starite sa dostojanstvom. 8. Prihvatite promjene koje se dešavaju i vašem umu i vašem tijelu tokom starenja. 

9. Uvijek budite iskreni prema sebi. To je dug proces učenja, ali se isplati. 10. Nemojte da se zamarate društvenim predrasudama o starenju. 11. Godine su samo broj, one ne definišu ono što jeste. 12. Godine će da dođu bez obzira na sve, zato nemojte da ih se plašite već živite. 



13. Uvijek kupujte klasičnu odjeću, ona će uvijek da bude u modi. 14. Ne bacajte novac na cipele, muškarci ne gledaju u vaše noge. 15. Ne zamarajte se borama. Kada počnu da se pojavljuju na vašem licu, razmišljajte o njima kao o karti vašeg života. 16. Živite sa strašću i volite očima i srcem širom otvorenim. Samo budite srećne. 

17. Njegujte jednostavne stvari u životu i nemojte previše da komplikujete. 18. Volite i poštujte svog partnera i djecu na način koji biste voljeli da oni vole i poštuju vas. 19. Cijenite svoju porodicu. Oni će biti uz vas kad niko drugi ne bude. Oni će vas podržavati tokom vašeg životnog putovanja. 20. Budite nježni prema sebi. Pustite ono što ne možete da kontrolišete. Ako vam se nešto čini pogrešno, nemojte to da radite.

Pokreće Blogger.