Mudri savjeti naših baka za privlačenje novca: "Novac primajte lijevom,a dajte desnom rukom"

Savjeti naših baka su izvor mudrosti koji nam mogu pomoći da se nosimo sa životnim nevoljama i pronađemo izlaz i teških situacija. Oni nam mogu pokazati kako da privučemo sreću, zdravlje i bogatstvo. 


Narodne mudrosti nisu samo praznovjerje, oni mogu biti učinkovita pomoć u borbi sa životnim nevoljama. Zahvaljujući korisnim savjetima koje dobijemo od naših baka možemo da riješimo probleme i da privučemo novac, sreću i da se riješimo dugova . 

1. Prije nego što se zadužite odredite sumu novca koju možete da vratite i nikako ne tražite više. Na taj način se nećete uvući u velike dugove.  2. Novac uvijek proslijedite desnom rukom, a primajte lijevom. 
3. Nemojte da brojite novac u mraku jer tako energija novca može da nestane. 



4. Kada posuđujete novac, posudite ga za vrijeme mladog Mjeseca, a dugove vraćajte odmah nakon punog Mjeseca.  5. Nikada ne stavljajte novac ili novčanik na sto za kojim jedete, tako možete da izgubite bogatstvo.  6. Kada nešto bacite kroz prozor bacate svoj prihod. 

7. U jednoj kući ne smijete imati dvije metle, tako ćete pomesti svoje bogatstvo. 
8. Kada odete u kupovinu nemojte da vam novčanik ostane potpuno prazan jer ćete imati finansijskih poteškoća dokle god su kod vas stvari koje ste kupili.  9. Kada uselite u novi stan stavite pored praga nešto srebrno kako biste privukli srećan život i dobrobit. 



10. Kada vidite pun Mjesec na nebu otvorite novčanik i pokažite mu novac i vaši prihodi će rasti. 
11. Mrvice sa stola uvijek počistite krpom nikako rukom inače ćetet izgubiti novac.  12. Uvijek sipajte čašu do vrha i ispijte do dna, tada ćete biti bogati. 

13. Prema metli treba da imate poseban odnos jer je ona talisman novca.  14. Stvite nekoliko novčića ispod stolnjaka i novac će početi da vam dolazi, a takođe ćete zaštititi kuću od krađe.  15. Kako bi privukli novac stavite novčić ispod prostirke ispred vrata.

Pokreće Blogger.