"Život živite zbog sebe, a ne zbog drugih" - 6 stvari zbog kojih bi mogli da žalite u starosti

Kada se približite nekim ozbiljnim godinama počinjete da se osvrćete na godine koje su iza vas i razmišljate o tome koliko toga ste postigli u životu, a istovremeno niste uspijeli živjeti život onako kako ste vi željeli. Sve dok ste živi i zdravi važno je da sebi osigurate da u životu imate što manje stvari zbog kojih ćete kasnije da žalite.


Previše naporno radite Potrudite se da uživate u svakom trenutku vašeg života i odvojite vrijeme da ostvarite svoje snove. Posvetite vrijeme voljenim osobama i pružite im toplinu i brigu jer mnogi od nas zalutaju u trci da dostignu najviše ciljeve u karijeri i to često shvate prekasno.

Prekinuti kontakti sa prijateljima Uvijek smo mislili da postoje neka prijateljstva za koja smatramo da nikada neće da se završe, a onda se dogodi da se posvetimo svojoj karijeri i porodici i zapostavimo neke ljude u svom životu koji su nas toliko puta nadahnuli da se smijemo i da se osjećamo živima. Iako smo jednom obećali sebi da će to prijateljstvo trajati zauvijek s vremenom su susreti sa tim ljudima bili sve rijeđi i zaboravili smo na te ljude prepustivši se životnoj rutinii nedostatku vremena za komunikaciju sa njima.



Ne usuđujete se živjeti život kakav želite Previše često kreiramo svoj život na osnovu nepisanih pravila koja nam je postavila okolina. Često se odričemo onoga što nam je važno kako bismo druge učinili srećnima. Tek kada dođemo u neke ozbiljne godine shvatamo da svoj život živimo zbog sebe a ne zbog drugih, i shvatimo da smo izdali sebe i pretvorili se u nešto što nikada nismo htjeli da budemo.

Niste proveli dovoljno vremena sa porodicom Tek kada ostarimo počinjemo da žalimo zbog toga što nismo dovoljno vremena posvećivali porodici i ljudima koji nas vole. Što smo preskakali porodična okupljanja i nedeljne ručkove i što smo ponekad bili previše lijeni da im pokažemo malo pažnje.



Što ste se prepustili ljutnji Često nam se desi da ne možemo kontrolisati svoje emocije i izgubimo temperament, a to može da dovede do toga da zakomplikujemo odnose sa drugim ljudima koje možemo zauvijek da izgubimo. Kada shvatimo da smo pogriješili može biti prekasno da ispravimo grešku.

Radili ste posao koji niste voljeli Uvijek smo se bojali rizikovati da radimo posao koji volimo, bojali smo se neuspijeha i da od našeg poduhvata neće biti ništa. Zbog toga ste nastavili da radite na radnom mjestu koje ne volite i svakog dana ste se vraćali kući a niste osjećali ni zadovoljstvo ni sreću.

Pokreće Blogger.