Ponekad je osoba koju želite najviše ona bez koje bi vam bilo najbolje

Ponekad se dajemo osobama koje ne znaju da nas cijene i da nam daju ono šta zaslišujemo. Ignorišemo sve znakove i nadamo se da će ta osoba da se promijeni, da će početi da nas voli i cijeni.


Treba da znamo koliko vrijedimo i ako neko ne može da nas voli i cijeni onoliko koliko zaslužujemo treba da je pustimo da ode. Nemojte dopustiti da se samo vi trudite u vezi i očekivati da će vaš partner to da cijeni. Ako on gleda samo sebe onda ta veza nije vrijedna truda.

Svaka osoba na ovom svijetu zaslužuje ljubav i da bude voljena. Možda trenutno trošite vrijeme sa nekim sa kim samo patite i vjerujete da ne postoji drugačija ljubav. Svjesni ste svoje patnje ali se još uvijek trudite da je nazovete ljubavlju, a to nije ljubav. Ljubav vam nikada nece nauditi.



Ne očajavajte jer tamo negdje postoji neko ko čeka samo na vas, ko čeka pogodan trenutak kada budete slobodni da se pojavi u vašem životu. Vi ste jaka osoba, a postaćete još jača kada se udaljite od partnera koji vam uzrokuje samo patnju i bol. Kada izađete iz toksične veze tek tada počinje prava borba.

Ponovo morate stvoriti sebe. Morate sastaviti sve te male komadiće koji su nastali kad vas je on slomio. Trebaće vam dosta vremena i truda, ali svakim danom ćete postajati sve jači i jači. Zaljubite se u sebe i počnite da volite sebe više od svih drugih.



Pustite ga da ide i njega i sve što vam je ikada učinio. Ponekad vaša ljubav nije dovoljna ako se druga osoba ne boji da će vas izgubiti. Možda želite baš njega više od ičega na svijetu, ali ako on isto toliko ne želi vas biće vam bolje bez njega. Bolje je biti sam nego sa nekim ko ne zna da vas voli.

Pokreće Blogger.