Pismo djevojke koja je izgubila sebe - "Budite strpljivi i ne odustajte"

Znam kroz što prolazite. Znam jer sam bila tamo. Negdje, nekako, život vam je iskliznuo iz ruku.


Ma koliko se trudili pobijediti u utrci, život je uvijek bio dva koraka ispred vas. Sve je počelo biti previše zauzeto i prenaporno, a izgubili ste se negdje usred te buke. Počeli ste se osjećati zbunjeno i tužno bez razloga. Život se kretao dalje, a vi ste stajali mirno, bespomoćni da učinite bilo što kako biste vratili vrijeme kad ste bili sretni.Svjetlost koja je učinila vaš život vrijednim življenja iznenada se ugasila.

Nemate snage da ustanete ujutro. Nemate motivaciju bilo što raditi. Zaglavili ste u beskonačnom krugu koji se bori da nađete rupu koja će vas izvući, ali ne postoji. Barem ga ne možete pronaći. Čak ste počeli izbjegavati svoje prijatelje jer ih želite poštedjeti ložeg raspoloženja. Iako se borite da zadržite te toksične emocije u sebi, ljudima koji vas okružuju, jasno je da nešto nije u redu.



Ma koliko se trudili to sakriti, ona vas izjeda. Slušaj me! Iako su stvari pomalo nestale, ponovno ćete pronaći svoje pravo ja. Uvijek su bile tu, samo su sada "pogrešno postavljene". Doći ćete na pravi put i konačno ćete uhvatiti život. Jednostavno moraš biti strpljiv i ne smiješ odustati! Znam da je teško, ali bila sam tamo i preživjela sam, zašto ne bi i vi?

Opustite se. Učinite što god želite. Nemojte previše razmišljati.Zbog toga ste još tjeskobniji nego što već jeste. Prestanite se boriti sa životom i dopustite da vas odvede gdje god želite.Već ste nezadovoljni svojim životom, pa šta se još može dogoditi da se osjećate još gore? Ništa! Čim shvatite to, vaša sreća će se početi mijenjati.



Nije važno vjerujete li u Boga ili ne, ali vjerojatno znate da postoji nešto više i veće od svih nas. Nešto što ima kontrolu nad nama. Nešto što se miješa u naš život. Nešto što nas opterećuje i nešto što nas čini sretnima. Sve je to s razlogom. Možda morate doći u srce oluje samo da biste počeli cijeniti toplinu sunca.

Možda je sve što vam se događa jedan put koji vas vodi negdje drugdje, negdje bolje.I na vama je da li ćete se zaustaviti i izgubiti ili ćete nastaviti marširati naprijed prema svjetlu. Morate se sjetiti da ništa ne traje vječno. Pogledajte unazad i pokušajte izdvojiti one trenutke kada ste bili tužni ili depresivni. Jeste li? Što vam je palo na pamet?

Sjećate li se uopše detalja? Vjerojatno nemate jer su ukopani u prošlost. Trajali su i više nije bilo, ali vi ste još uvijek ovdje.Izašli ste pobjednik. Uspjet ćete i ovog puta. Zaboravili ste koliko ste snažni.Ne brini, jednog dana ćeš se vratiti u svoje tijelo. Vratit ćete kontrolu nad svojim životom.Smijat ćeš se.Bit ćete osoba kakva ste nekad bili. Na kraju, svi to radimo.

Pokreće Blogger.