Jaka i nezavisna žena bi trebala pored sebe da ima muškarca koji zna da preuzme vodstvo

Napunila sam 31 godinu i nisam u braku. Imala sam nekoliko godina da razmišljam o to šta tražim od životnog partnera. Prošla sam kroz nekoliko veza i iznenadila sam se i u dobrom i u lošem smislu. Otkrila sam neočekivane kvalitete u potencijalnim partnerima koje cijenim i kvalitete koje sada znam da trebam izbjegavati.


Ukratko, imam ideju o vrsti muškarca kojeg želim nazvati svojim mužem. Šta (ili koga) tražim? Čovjeka koji će mi dopustiti da budem beskompromisno svoja - snažan, nezavisna i pomalo vrckasta. Takođe je važno, tražim čovjeka koji će preuzeti ulogu vođe u vezi.

Redefiniranje vodstva Očekivanje da će čovjek "voditi" vjerojatno čini mnoge od nas podcjenjenima. Budimo iskreni na trenutak, vijekovima su muškarci vrijeđali i kontrolisali druge u ime "vodstva". U većini slučajeva žene su ostajale mirne, skrivene kod kuće, a u stvarnosti su žene jednako sposobne kao i muškarci da vode kompaniju, grad ili državu.



Ipak, muž koji ima vodeću ulogu u braku ne znači da treba da dominira i kontroliše. Muž koji vodi ne donosi sve odluke sam. Umjesto toga, to treba da činimo zajedno, kao tim. Kada muškarac preuzme vodstvo to ne znači da žena treba da prestane da slijedi svoje snove ili rade ono što vole.

"Preuzeti vodeću ulogu" znači da moj muž preuzima odgovornost za dobrobit našeg braka. To znači da me želi braniti, čak i kad sam savršeno sposoban da se odbranim. Muž koji vodi pokazuje snagu, intencionalnost i želju za zaštitom i bavljenje ljubavlju, sve osobine koje lično najviše volim kod muškaraca.



Žene su nagrada Muškarci koji se dobro vode u braku započinju to radeći u vezama. Mislim da nije greška da žena pozove muškarca na sastanak. Mislim da nije pogrešno da se žena bori za uspjeh veze I mislim da nije pogrešno ako žena zaprosi svog muškarca.

Ipak, ako moram ja biti vođa da bi se veza produbila i preživjela teškoće, tada obično gubim interes. "Još uvijek mislim da su žene nagrada." Mnoge žene žele biti osvojene, žele da budu poželjne, žele biti pozvane na sastanak, žele da se sa njima razgovara i da separtner više trudi oko njih. To ne znači da žena treba da bude spašena. To jednostavno znači da ona traži muškarca koji je spreman i voljan donijeti smjelu odluku da je slijedi, obaveze se za nju i preuzme odgovornost za njeno srce.

Visoka očekivanja Neki od vas možda misle da su ta očekivanja možda malo previsoka, da tražim previše. Tražim muškarca koji se želi obvezati prema meni i koji ima poniznost, snagu i sposobnost da vodi u našoj vezi. Iako u potpunosti shvatam da ću u braku žrtvovati značajan dio svoje neovisnosti, takođe očekujem da će moj suprug prigrliti taj dio mene: ženu koja je radila za sebe, preselila se u inostranstvo sama i uživala u svom slobodnom vremenu.

Ovakvi standardi mogu produžiti čekanje na brak, ali također vjerujem da će se čekanje isplatiti. Na kraju ću naći partnera koji se ne boji preuzeti vodstvo od početka i boriti se za brak, koji je drag, uravnotežen i ispunjava nas oboje.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.