Bio je greška mog života, ali pogreške su lekcije, a ne gubici

Svako ima onu jednu stvar u životu za koju želi da mu se nije dogodila. Za mene to je veza sa njim. Iz naizgled normalne veze završila sam u noćnoj mori. Potpuno je slomio moje povjerenje, psihički me uništio i pravio se kao da se ništa nije dogodilo.


Najgore je bilo što sam zamalo prestala vjerovati u dobre ljude i u sebe. Srušila me činjenica da bi neko mogao reći da te vole samo da bi te izdao sljedeći dan. Nisam bila spremana za njegove igre uma, nisam ih ni prepoznala dok ih je izvodio.

Emocionalno me toliko unazadio da sam trebala sve pokrenuti ispočetka. Sad mislim da je to bila dobra stvar. Zašto? Jer sam napokon naučila istinski voljeti sebe. Da bih se oslobodila boli, morala sam biti veoma iskrena prema sebi i upitati se što radim pogrešno.



Jedino što sam pogriješila bilo je to što sam dopustila drugima da odlučuju šta je za mene dobro i da im dopustim da odluče o mojoj vrijednosti. To je bilo najteže prihvatiti i promijeniti. Ponekad imam osjećaj da mnogi ljudi ne znaju koliko je teško mentalno se izvući iz mračnog mjesta, a kamoli to raditi svaki dan dok dok radite sve ostalo.

Potrebna je hrabrost da se založite za sebe, pogotovo kada vas netko gasi i tjera da dovedete u pitanje svoju stvarnost i osjećaje. Bilo mi je dosta mi je toga. Radije bih pogriješila nego vjerovala da neko drugi zna bolje od mene šta osjećam, želim i trebam.



Istina je da je moja priča ispunjena strašnim izborima i stvarima za koje bih radije da nisam učinila, ali takođe je puna transformacija, ustajanja i pronalaženja mira poslije svega. Zaista vjerujem da je greška lekcija, a ne gubitak.

Gubitak je nešto što ne možeš da vratiš, lekcija je poziv na buđenje, lekcija je poboljšanje. To vas tjera da promijenite svoj život i postanete bolji i jači. Ponekad mislim da me teški dani možda nisu učinili snažnijom, ali pokazali su mi koliko sam jaka.

Bilo kako bilo, s vremenom je nešto što sam shvatila kao grešku postalo puno više od toga. Naučila sam da mi pravljenje grešaka čini nesavršenom, ali nesavršeno ne znači i manje vrijedno. Život će vas često gaziti, vidjet ćete stvari koje ne želite vidjeti, osjećat ćete se odbačeno i zapitaćete se: "Šta je smisao svega?"

Ipak, staćete na svoje noge i krenuti dalje. To je poenta, uvijek ustajati, učiti, poboljšavati se i ići naprijed. Ne odustajte od ljubavi zbog jedne osobe. Čvrsto se držite za ljubav jer to zaslužujete. Zaslužujete biti voljeni onakvima kakvi jeste i nježni zbog svih stvari koje vas čine takvim kakvi jeste.

Ne dozvolite da stvari koje vam se događaju odluče ko ste. Imate moć odlučiti šta ćete učiniti sa sobom, svojim osjećanjima i svojim životom. Samo vjerujte u sebe. Imajte na umu da sreća nije odredište ili tačka na kojoj ćete imati sve, već biti zahvalan na onome što imate sada i iskoristiti to najbolje.

S pravim načinom razmišljanja, koja nadahnjuje i produktivno je, pustićete ćete pravog čovjeka u svoj život. Čovjeka koji će vas poštovati i prihvatiti vas, koji će razumjeti vaše srce i uživati ​​u vašem umu. Neko ko će vidjeti izvan površnih stvari u životu i biti spreman za smislenu vezu. Isto je i s ljudima s kojima se okružite.

Dajte sebi najbolje što možete jer to zaslužujete. Učite na greškama, ali ne žalite ni za čim. Žaljenje je besmislen i zagušljiv osjećaj koji samo otežava stvari. Umjesto toga, skupite na hrpu sve što ste naučili i obećajte sebi: Nikada neću prestati težiti za boljim ja i boljim životom. Znam da je život nesavršen, ali je i dalje lijep i čaroban.

Zaslužila sam živjeti smislen i srećan život uprkos teškoćama koje sam prošala. Ja nisam moja borba, ja sam snažna osoba koja ide dalje uprkos preprekama.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.