"Bijele laži" su dopuštene čak i korisne u vezi - 7 stuacija u kojima je dozvoljeno da lažate

Istraživanja pokazuju da laganje u vezi ponekad može da bude dobro i da pomogne da se izgradi povjerenje u vezi. Naučnici otkrivaju da ljudi radije lažu iz dobre namjere,  nego da govore istinu po svaku cijenu.


Ako ćete time što lažete poštediti svog partnera da se osjeća loše tada vam je dozvoljeno da lažete. Sastavili smo listu "bijelih laži" koje su dopuštene pa čak i korisne u vezi.  1.Kada ste u lošoj vezi. Lošu vezu ne treba da povezujete sa intimnošću i razumjevanjem, u ovom slučaju treba da se pobrinete da vam vaša sigurnost bude prioritet.

Ako tražite pomoć ili način da izađete iz takve veze tada ne postoji drugi način nego da lažete o svojim pozivima, kontaktima i stvarima koje namjeravate da uradite. 2. Kada vas partner ispituje o osjećanjima prema drugim osobama. Možda vam je u prošlosti neko bio privlačniji od vašeg trenutnog partnera ili ste nekoga voljeli više, ali to ni u kom slučaju ne treba da priznate vašem sadašnjem partneru. Ipak su osjećanja vašeg partnera i vaša veza važniji od toga.



3. Kada prekidate sa nekim i ne želite da mu uzrokujete dodatnu bol. Nikada nije lako biti inicijator prekida. Uvijek treba da nađete pametan način da saopštite vašem partneru da želite da prekinete vezu bez da mu izazovete previše boli, jer ipak je to osoba koja vam je nekada bila privlačna i koju ste voljeli. Pokušajte da prebacite krivicu na sebe jer tako možete da sačuvate dostojanstvo i da ne uzrokujete dodatnu bol vašem partneru.

4.Kada želite da prekinete svađu. Kada vi i vaš partner ne možete da se složite oko nečega to može da uzrokuje napetost i stres. Treba da izvažete vaše mišljenje i razmislite da li je zaista važno to zbog čega se svađate. Ako želite mir u vašoj vezi, ponekad je jednostavno potrebno da se izvinite svom partneru i da se pretvarate da prihvatate mišljenje vašeg partnera.



5.Kada vam vaš partner pokloni loš poklon ili vam skuva loše jelo.  Biti velikodušan i opraštati male greške čini vašu vezu boljom. Sledeći put kada vam vaš partner pokloni neodgovarajući poklon za rođendan ili vam skuva loše jelo za godišnjicu, pretvarajte se da vam se sviđa. Vaš partner je ipak uložio vrijeme, trud i novac da bi vas učinio srećnim.

6.Kada zelite da otkažete sastanak, a nemate dobar razlog. Ponekad se jednostavno ne osjećate dobro i niste raspoloženi za izlazak ili jednostavno želite da izađete sa prijateljima usjesto sa vašim partnerom.  Naročito kada ste u novoj vezi, potrebno vam je vrijeme da se osmorite i opustite ili da riješite neke svoje probleme. Tada je u redu da kažete neku "bijelu laž."

7. Kada vam se ne sviđa odjevna kombinacija vađeg partnera ili njegova nova frizura. Ne možete da kontrolišete stil oblačenja svog partnera ali možete mudro da birate riječi kada treba da prokomentarišete njegov izgled. Kritikovanjem njihovog stila oblačenja možete da ih povrijedite, zbog čega je ponekad bolje da svoje misli zadržite za sebe.

Pokreće Blogger.