Pravi muškarci štite, ne ponižavaju - Ljubav ne bi trebal da boli, to je prvo što treba da naučite

Ljubav ne bi trebal da boli, to je prvo što treba da naučite. Ljubav je ljubazna i strpljiva, a ako vas boli, to nije ljubav.



Nikakva ljubav i nikakvi viši ideali ne mogu opravdati nasilje , poniženje, sofisticirani podsmijeh vašoj ličnosti i duši. To je najstvarnije mučenje kojem mnogi miškarci pribjegnu. Muškarac koji iskreno voli svoju izabranicu nikada je neće poniziti. Nikada se neće stidjeti svake greške i sugerisati joj da nije sposobna za ništa i da će nestati bez njega.

Naprotiv on će je voljeti u cijelosti, sa svim njenim manama i vrlinama. Podržavaće je i pomoći, nadahnuti i motivisati da postanu bolji. On će joj biti vijeran i posvećen, a ona će mu odgovoriti sto puta jače. Jer povjerenje u vezi je poput zraka, ako ga nema gušimo se i umiremo.




Ne pristajte na manje jer zaslužujete više. Pravi muškarac štiti svoju ženu. Za njega je važno da se ona ne povrijedi ni fizički ni emocionalno, zato pazi na svaku svoju riječ, kako je nebi slušajno povrijedio. Pravi muškarac je uvijek tu i uvijek je pouzdan. U trenucima sumnje podsjetit će svoju voljenu koliko je ona savršena i lijepa. 

On je uvijek na njenoj strani. Ako je pogriješila, nježno će je i delikatno ispraviti, neće urlati na nju, ponižavati je ili nazivati pogrdnim imenima. Pravi muškarac poštuje granice svoje žene. Zna da ona i njeno tijelo nisu njegovo vlasništvo. I samo žena ima pravo odlučiti koliko joj je dozvoljeno ići. 




Poštuje ženin izbor. Čak i ako su u braku, to ne znači automatski da pristajete na stvari koje ona ne želi. Muškarac koji sebi dopušta da uvrijedi ženu je kukavica. Tako ne samo da ponižava nju već I sebe. Pravi muškarac nikad neće natjerati ženu da plače, a još više što je neće zlostavljati u takvim trenucima. 

Naprotiv, želi da zadrži osmijeh na njenim usnama. Zato se u svakoj prilici trudi da joj napravi nešto ugodno, nekakvo simpatično iznenađenje u znak zahvalnosti što je tu. Želi svoju ženu vidjeti samouvjerenu, uspješnu, blistavu. Ne pokušava izmijeniti ili popraviti, već je voli upravovo zbog njene autentičnosti i jedinstvenosti.

Čak i ako je njegova žena opsednuta karijerom, on će je podržati u tome. Čak i kad se svi okrenu od nje, ostaće tamo. Čak i kad ona izgubi vjeru u sebe, nježno će je uhvatiti I pomoći joj pri polijetanju.. On treba da bude neko na koga se možete osloniti, a ne neko koga se trebate plašiti.

Pravi muškarac je ona osoba na koju se njegova žena uvijek može osloniti. Bez obzira na to što se događa i u kakve bi se životne veze mogle uplesti. Možete mu reći o svemu, priznati mu sve, ne brinući da će se nasmijati ili ignorisati. Ljubav je dvosmjerna ulica. Pjesma u kojoj se dva glasa spajaju. Da bi veza bila istinski sretna i uspješna, oba partnera trebaju raditi na njima.

Prava ljubav i poniženje su međusobno isključive kategorije. Kad se vole, nikada se ne ponižavaju. A ako se ponižavaju, tu nema ljubavi.  Stoga, prije nego što se odlučite zavoleti nekoga - naučite da volite i poštujete sebe. Kad spoznate svoju vrijednost, budete ponosni na sebe, nikada nećete dozvoliti da budete poniženi i emocionalno uništeni.

Niko se nikada neće usuditi da prema vama postupa poput smeća ako prema sebi postupate poput dragocjenog kamena.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.