Niko nije toliko zauzet: Ako ste mu važni, naći će vremena

Imam prijateljicu koja je u vezi gotovo 3 godine. Oni se zbližavaju, zatim se razilaze. Sigurna je da je on voli, mada je očigledno da ne postupa prema njoj dobro.


Prije nego me optužiš da sam loša prijateljica, trebalo bi da znaš da sam učinila sve što sam mogla da joj objasnim. Čini se da ona sve razumije, ali sve se više zapleće u mreže njegovih laži. On je jedan od onih koji jednostavno može na neko vrijeme nestati. Zatim pronalazi izgovore: "Imao sam puno posla", "Telefon se pokario", "Auto se pokvario" itd., Zašto nije mogao da bude s njom.

Nije istina da smo svi toliko zauzeti da ne možemo pronaći vremena za one koje volimo. Uvijek ima vremena za one koji su nam važni. Zapamtite. Uvijek. Ako neko ko vam je važan ne može naći vremena za vas, vjerujte da on jednostavno ne osjeća isto prema vama.



Ništa mi ne može spriječiti da vidim onoga koga volim. Oprostite, ali živimo u svijetu visoke tehnologije, razvijene prometne mreže: postoje autobusi, podzemna željeznica, taksiji, bicikli! Ako stvarno želite voljenu osobu vidjeti, idite, bez obzira koliko daleko bilo. Da, išla bih pješice!

Muž i ja donosimo planove za narednu sedmicu. Oboje radimo, imamo prijatelje, različita interesovanja. Jedva imamo dovoljno vremena za spavanje. Ali pronalazimo vrijeme jedno za drugo. Da li znate zašto? Jer mi to zaista želimo. Želimo graditi odnos. Volimo se. I vjerujemo da smo se sreli u pravo vrijeme, da neće biti boljeg vremena kad ćemo biti slobodniji, da to sad moramo iskoristiti.



Zato ne gubite vrijeme opravdavajući se s dečkom ili prijateljem da nemaju vremena za susret. Nisu previše zauzeti. Oni jednostavno nemaju vremena za tebe. Sve se radi o prioritetima. Onaj kome ste važni učinit će sve da se sretnete. Ispustiće sve ako vam zatreba u blizini. Promijeniće svoj raspored, prilagoditi se..

Pokreće Blogger.