Navike kojih bi trebali da se riješite kada napunite 30 - Prestanite govoriti “da” kada želite reći “ne”.

Navike kojih bi trebali da se riješite kada napunite 30


1) Prestanite da pristajete na loše odnose, vjerujte da zaslužujete najbolje jer to je jedina istina. 2) Prestanite sa odgađanjem. Sve što možete da uradite danas, ne ostavljajte za sutra. 3) Ne spavajte predugo. Tako gubite vrijeme koje možete produktivnije iskoristiti.

4) Ne spavajte premalo. Potrebna vam je energija kako bi bili produktivni. 5) Postavite sebi visoke standarde. Nemojte se zaljubljivati u prvu osobu koja vam pokaže malo pažnje. 6) Prestanite da kasnite. Uvijek dolazite malo ranije kako biste ostavili dobar utisak



7) Prestanite piti prije nego što se napijete. Pijte umjereno. 8) Prestanite da provjeravate telefon u toku piziva. Obratite pažnju na osobu sa kojom razgovarate. 9) Prestanite dijeliti pasivno-agresivne statuse na društvenim mrežama. Rješavajte svoje probleme u realnom životu.

10) Prestanite previše da razmišljate. Opustite se 11) Prestanite da provodite previše vremena za računarom. Dajte sebi svježeg vazduha i sunca. 12) Nemojte se pretvarati da vam dobro ide, priznajte kada nešto nije u redu.



13) Prestani te da se družite sa ljudima koji se loše odnose prema vama samo zato što imate drugačiju priču. Kako rastete i mjenjate se , tako sew mijenjaju i rastu i vaši odnosi. 14) Prestanite da kritikujete sebe, usredsredite se na ono što volite na sebi.

15) Prestanite da se upoređujete sa drugima. Njihova ljepota ne umanjuje vašu. 16) Prestanite govoriti „da“ kada želite reći „ne“. 17) Prestanite da čekate savršen trenutak. Uradite ono što želite odmah. 18) Prestsanite da krivite druge, preuzmite odgovornost za svoje postupke.

19) Prestanite da otkazujete sastanke u zadnji čas. Održite svoja obećanja. 20) Prestanite opraštati ljudima koji ne osjećaju kajanje. Imate pravo da odete kada to želite. 21) Počnite da štitite sebe. Štitite sebe jer vaše tijelo zaslužuje vašu ljubav i brigu.

22) Prestanite razmišljati o prošlosti. Fokusirajte se na sadašnjost i izgradite bolju budućnost. 23) Prestanite da tračate. Mislite na svoj svijet a ne na druge. 24) Prestanite da sumnjate u sebe. Vjerujte da ste sposobni za sve što želite.

25) Prestanite da jedete lošu hranu. Mislite na svoje zdravlje. Počnite da vježbate. 26) Prestanite da se mijenjate zbog drugih. Prekinite vezu ako ste zainteresovani za nekoga drugog. 27) Prestanite da živite osrednji život. Živite da biste bili srećni.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.