Kako manipulišu: Bik će vas navesti da osjećate krivicu - Rak čini da stvari izgledaju gore nego što jesu

Svako ima sposobnost da manipuluše drugima kako bi dobio stvari koje želi. Neki nisu svjesni da manipulušu sa nekim, dok drugi to rade smišljeno. Sa nekim ljudima je lako manipulisati , dok neki pružaju otpor. U zavisnosti od specifičnih osobina ličnosti svakog znaka zodijaka, manipulativne stvari koje znak čini variraju od osobe do osobe.


OVAN Najmanipulativnija stvar koju ce Ovan da uradi jeste da će paziti na vas ako žele da nešto uradite. Neumoljivi su i ne odustaju. Tvrdoglavi su i konfrontativni, pa ih ne brine što ih mogu smatrati napornima. Nije ih briga sve dok ne dobiju ono što žele. Oni mogu sakriti svoje namjere iza osmjeha i zabava, ali nedajte se zavarati, neće se zaustaviti dok ne uradite ono što žele.

BIK Bik će vas navesti da osjećate krivicu. Glumiće žrtvu, govoriti kroz jecaj ili mozda neće govoriti ništa i izgledaće kao da im se cijeli svijet srušio. Oni su veoma jake osobe i znaju kako da se dočekaju na svoje noge. Ako igraju na kartu žtrve, to rade da bi manipulisali drugima.



BLIZANCI Najmanipulativnija stvar koju Blizanci rade je izbjegavanje istine, drugim riječima lažu. Oni mogu racionalizovati svoje laganje ubjedivši vas da je to za opšte dobro i da ne postoje druge mogućnosti. Mogu obećati da će nešto učiniti i nemaju bilo kakvu namjeru da to učine, ili mogu reći da je sitacija teška kada stvarno nije.

RAK Rak ne laže niti glumi žrtvu, već čini da stvari izgledaju gore nego što jesu. Ne samo da su tužni kad ih partner ostavi, devastirani su i uvjereni da nikada neće pronaći ljubav. Svako ko je ikada svjedočio Rakovom slomljenom srcu učiniće sve da se on osjeća bolje.



LAV Lav manipuliše tako što minimalizuje svoje ponašanje. Uglavnom su sigurni ali ih njihov ego tjera da rade stvari koje mogu imati negativne posljedice na druge. Ako lav uradi nešto što je dobro za njih, a loše za nekog drugoga, on će napraviti da to izgleda kao da su oboje na dobitkiu.

DJEVICE Djevica je indirektna kada su u pitanju njihive zelje i potrebe. Ne govore uvijek šta žele, već daju nagovještaje i nejasne prijedloge tako da drugi misle kako su sami smislili ideju i nemaju nikakve veze sa djevicom.

VAGE Najmanipulativnija stvar koju Vage čine jeste da se pretvaraju da nešto ne znaju. Pretvaraju se kako ne znaju kako nešto napraviti ili nemaju potrebne vještine, pa će to neko drugi da uradi za njih. Ponekad znaju flertovati i šarmirati druge kako bi dobilo ono što žele. Ako ih neko upozori na njihovo ponašanje, pretvaraće se da ne znaju o čemu govore.

ŠKORPIJE Najmanipulativnija stvar koju Škorpija može učiniti jeste da izgleda kao velika greška ako se okrenete protiv njih. Mogu vam okrenuti leđa za cijeli život, ako niste na njihovoj strani. Sve tajne koje ste joj u prošlosti povjerili se više ne mogu smatrati povjerljivim i lako ih može učiniti javnim.

STRIJELAC Strijelac manipuliše tako što se trudi biti previše dobar. Mozda se pitate kako kad je neko dobar može biti manipulativan, ali činjenica je da se trude biti previše dobri da bi postigli svoje ciljeve. Prava ljubaznost za šta ne biste trebali tražiti ništa zauzvrat, ali ljubaznos može zahtjevati plaćanje.

JARAC Jarac koristi svoje znanje i strušnost kao način da natjera nekoga da radi ono što želi. Može učiniti da se drugi osjećaju glupo i da trebaju vodstvo i natjerati ih da slijede njegov plan. Samo oni koji se osjećaju sposobnim i snažni mogu se suprostaviti Jarcu i reći mu ne. Jarac slabi samopouzdanje drugih i na taj način manipuliše sa njima.

VODOLIJE Vodolije su kao duhovi ljudi, i to može biti veoma manipulativno. U jednom momentu su prisutni, odgovaraju vam na poruke i pozive, dok u drugom momentu ništa, totalna tišina. To može da traje neko vrijeme, a onda kad se osjećate očajno i u stanju ste uraditi sve samo da ih vratite, e to je upravo ono što Vodolije žele. Nećete biti ni svjesni da ste izmanipulisani.

RIBE Ribe manipulišu tako što ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Nije njihova krivica što se nešto dogodilo ili sto se neko uznemirio. One su samo radile svoju stvar i malo se izgubile se u mislima. Ponekad se čini da Ribe nemaju osjećaj da treba da budu odgovorne, jer su tako kreativne i posebne.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.