Jasni znakovi da bi mogao biti dobar otac - "Zna da funkcioniše pod pritiskom"

Ako se vaš partner ovako ponaša, vi ste srećnica


Odlučan; Kada odlučite da započnete život pod istim krovom, važno je da znate da u svakom trenutku možete računati na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji će pre svakog odlaska do radnje zvati mamu da mu se javi. Samostalnog i snalažljivog muškarca nećete morati zvati svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene i gde se nalazi hrana za dete.

Ponekad vam se suprotstavlja; Naravno, samo kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas svojim iznetim stavom spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u odgajanju deteta, naročito kada uđu pubertet.



Osećajan i dobar; Ako vaš partner ne odbija da vam pomogne kada je u mogućnosti, brine o tome da ne povredi druge, budite sigurni da u budućnosti možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. A to je najbitnije!

Ima kućne ljubimce; Iako ovo možda izgleda nebitno, muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca navikao je da razmišlja o potrebama drugih ljudi, a ne samo o svojima. Briga o tome je li ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu ulogu.



Odgovoran; Kada muškarac redovno plaća svoje račune, razmišlja da li je sve poneo kada ste krenuli na letovanje na primer, to jasno govori da je odgovoran i da će se tako ophoditi prema vašoj deci u budućnosti. Želi da bude dobar otac; Kada vaše prvo dete dođe na svet, te nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, bitno je da znate da on barem želi da bude dobar otac i da će dati sve od sebe da tako i bude.

Zna da funkcioniše pod pritiskom; Kada se nađemo u nekoj bezizlaznoj situaciji, potrebna nam je podrška partnera. Nikako nam ne treba muškarac koji će samo sedeti sa strane, posmatrati, a da ništa ne preduzme kako bi nam olakšao. Muškarac koji može da se snađe pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji verovatno će kasnije znati da umiri bebu kada zaplače u pola noći.

Brine o vašim potrebama; Žene od partnera ne traže ispunjenje neostvarivih želja, ali ako vidimo da on brine o našim potrebama i trudi se da budemo zadovoljne, jasno je da je spreman uložiti u vezu i zajednički život. To što pokazuje brigu znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da bude brižan otac.

Pokreće Blogger.