Hvala što si mi pomogao da shvatim da zaslužujem više

Jednostavno nisi moj čovjek. Mislila sam da si ono što želim... Nisi uopšte shvatio šta želim, ali sa tobom sam počela da razumijem koliko ne dobijam, koliko mi nedostaje.


Trebalo mi je puno više nego što si mi mogao dati. Trebala sam osjetiti našu vezu, a ti si samo želio da se zabaviš. Trebala mi je podrška, motivacija, naklonost, ali mi je nisi dao. Ali bez obzira na sve, želim da ti se zahvalim.

Jer, da te nisam upoznala, ne bih razumjela šta želim i šta zaslužujem. Hvala ti što mi pomogao da shvatim da zaslužujem više. Nisi mi mogao dati, ali netko drugi bi to mogao. Dame i gospodo, ako smatrate da u vezi ne dobijate ono što zaslužujete, odlazite odmah.



Prestanite gubiti vrijeme da budete jadni. Ne možete promijeniti osobu ili tražiti da bude drugačiji od onoga što jest - ponekad to doslovno ne može. A što više vremena provedete s onim koji vam bude i najmanju sumnju, zatvarate se od svijeta i od svih onih potencijalnih ljudi koji vam mogu dati sve što želite i zaslužite.

To je poput nastavka rada na poslu koji ne volite i ne donosi ništa. Ne prihvatajte nikad manje od onoga što zaslužujete. Kada to učinite, kažete svima da ste upravo to zaslužili. Kad pristanete na to, devalvirate sebe . Izađite iz te veze i volite sebe.



Jer onog ko je siguran u sebe i srećan u sebe najbolje je voljeti. Takva osoba zna svoju vrijednost, dakle, ne pristaje na manje. Kad zaista volite sebe, nemate vremena za “manje” - čekaćete samo ono što zaslužujete. I dobit ćete to.

Info Pult

Pokreće Blogger.