Savjeti Stephena Kinga: "Budite oprezni kad molite za nešto, jer to možete da se ostvari"

Budite oprezni kad molite za nešto, jer to možete da se ostvari


Stephen King nije samo živa legenda, već i čovjek koji je uspio prevladati loše navike i ustati se sa dna. I, prema našem mišljenju, Stephenu se može vjerovati, jer je čitav život istraživao tamne kutke ljudske duše.

1) Najljepše riječi na bilo kojem jeziku su "opraštam". 2) Po mom mišljenju, jedna od najdražih aktivnosti Gospodina Boga je prisiliti one koji kažu „nikad“ na akciju. 3) Jedini način da nastavite razgovor sa budalom je da ga ignorišete.



4) Ljudi misle da ne mogu učiniti mnoge stvari i tada neočekivano otkriju da mogu jako puno kada se nađu u beznadnoj situaciji. 5) Svaki se izbor svodi na jedno jednostavno pitanje: biti ili ne biti, živjeti ili postojati. 6) Živimo da se borimo svaki novi dan.

7) Ako se osjećate loše sami, onda je malo vjerovatno da ćete se dobro slagati s drugima. 8) Zapamtite da je nada dobra stvar, možda čak i najbolja od svih. Ne umire. 9) Ako vam je sve smetalo, odustanite i idite u biblioteku.



10) Vrijeme liječi sve, htjeli to ili ne. Vrijeme liječi sve, uzima sve, ostavljajući na kraju samo mrak. Ponekad u ovom mraku srećemo druge, a ponekad ih opet izgubimo. 11) Jedini način života je živjeti. Recite sebi: „Ja to mogu, čak i znajući da ne možete.

infopult

Pokreće Blogger.