Miša Janketić: "Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim"

Miša Janketić u par reči opisao kako izgleda srećan i skladan brak


Miša Janketić, jedan od naših najboljih i najcenjenijih glumaca, napustio nas je pre tačno godinu dana, u 80. godini života. Njegove uloge zauvek će se pamtiti, ali i jedna izjava koja može da posluži kao najvrednija lekcija ljubavi.

Gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ispričao je jednu zanimljivu angedotu kada mu je jedna mlada novinarka postavila pitanje o braku sa Svjetlanom Knežević. "Ja sam joj rekao da sam 45 godina u braku, imam četvoro dece i tri unuka", započeo je Miša priču, a onda dodao da ga je upitala da li voli svoju ženu, na šta je ostao potpuno zatečen.



"Slušaj, posle toliko vremena i toliko dece, devojko, ne znam", rekao je Miša i izazvao smeh i aplauz u studiju, ali tu nije kraj, onda je glumac nastavio: "Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim", rekao je kratko i jasno.

Mihajlo „Miša“ Janketić (Novi Sad, 24. maj 1938 - 15. maj 2019) je bio srpski glumac. Diplomirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a takođe je brojne uloge ostvario u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.



Veliku popularnost kod televizijske publike donele su mu uloge u TV serijama „Sivi dom“ (1984 — 1985), „Bolji život“ (1987), „Srećni ljudi“ (1993), a u seriji „Porodično blago“ (1998 — 2001) igrao je glavnu mušku ulogu. Dobio je nagradu Dobričin prsten 2003.

ddl

Pokreće Blogger.