Pojedina istraživanja pokazuju: Koje su to najkritičnije godine za svaki brak

Pojedina naučna istraživanja su pokazala koje su najljepše, a koje najteže godine braka.


Treća godina braka; Postoji teorija koja kaže da ljubav u smislu zaljubljenosti i strasti između dvoje traje tri godine, a da nakon toga ulazi u mirnu luku. Kada se radi o braku, mnoga istaživanja su pokazala da je upravo treća ujedno i najsrećnija godina braka, ne računajući onu prvu koja je u znaku svadbene euforije i putovanja na medeni mjesec.

Takođe, interesantno je da se većina parova tokom ove godine braka odlučuje za dijete, što je odluka koja još više učvrsti njihov ljubavni odnos. Peta godina braka; Prvi pravi problemi počinju baš tokom pete godine braka, kada su djeca još uvek mala i zahtijevaju mnogo pažnje, što je teško uskladiti sa poslovnim i svim drugim obavezama.



U ovom periodu, većina onih koji su u braku sve manje strpljenja ima za svog partnera, a određena ispitivanja su pokazala da baš u petoj godini mnogi počinju da pomišljaju na razvod pa i da konsultuju advokata. Ovo je godina u braku za koju se smatra da je najteža i da je prekretnica.

Sedma godina braka; Ukoliko brak preživi petu godinu, smatra se da par u sedmoj čeka nova velika prekretnica, odnosno izazov kada njihov brak postane rutina. Osim što odnos sa partnerom uđe u kolotečinu, tu su i drugi problemi – uglavnom oni finansijski i oni sa djecom – koji dodatno pogoršavaju situaciju u bračnom odnosu i čine cjelokupnu situaciju nepodnošljivijom.



Sve u svemu, ovo je jako težak period za supružnike i oni koji uspiju da ga prebrode, po svemu sudeći, čeka ih dugovječan i srećan brak. U svakom slučaju, bez obzira šta ova istraživanja kažu, na vama je da se sami potrudite da se vaš brak zasniva na kvalitetnom i stabilnom odnosu dvoje koji se vole, poštuju, imaju strpljenja i razumijevanja, umiju da oproste, ali i da kažu: “Izvini'”, i koji uvijek o svojim osjećanjima razgovaraju jedno sa drugim.

Pokreće Blogger.