Tata dao mudre savjete svima - „Vaša žena je heroj“

Njegovih pet saveta oduševilo je prijatelje na društvenoj mreži, a ubrzo su počeli da ih dele pa je objava postala viralna i do danas skupila više od 64 hiljada lajkova.


Činjenica je da rođenje deteta nije nimalo lako, posebno za majke. Mnoge pate od postporođajne depresije i bore se s mnogobrojnim zahtevima bića koje su donele na svet. Više od svega treba im partner koji će ih podržavati, a to zna Ted Gonder (29), otac troje dece iz Čikaga.

Gonder je nedavno na Fejsbuku podelio savet 24-godišnjem sebi o tome kako da bude podrška svojoj supruzi u fazi kada su postajali roditelji po prvi put. Njegovih pet saveta oduševilo je prijatelje na društvenoj mreži, a ubrzo su počeli da ih dele pa je objava postala viralna i do danas skupila više od 64 hiljada lajkova.



Prenosimo njegov post u celosti: 'Sada kad imam 29 godina i troje dece sa suprugom Franciskom koja ih je nosila i rodila kao 'profesionalka', evo šta bih rekao 24-godišnjem sebi o tome kako biti podrška partnerki tokom faze u kojoj postajemo roditelji:

1. Supruga je nosila dete u stomaku devet meseci. Vi ga nosite na stomaku kad god se pruži šansa. Ne samo da joj pomažete da se oporavi, nego vas veže za dete više nego što to možete zamisliti. 2. Supruga doji. Iako je to za nju divno i ispunjavajuće, takođe je i iscrpljujuće.



Zato menjajte svaku pelenu koju možete. Od pelene broj jedan pa nadalje. Brzo ćete savladati 'gađenje'. Sprečićete neravnotežu i ogorčenost u vezi. Zapravo, kada će se sve prijateljice vaše supruge žaliti na to koliko su im muževi odsutni i kako ih ne podržavaju, vaša će se supruga vama hvaliti.

3. Napravite joj svakog jutra beskofeinsku kafu. Čak i ako je ostavi i zaboravi jer zaspi dok vi radite ili (jednog dana) vodite decu u školu. Ona je bila budna celu noć i hranila bebu pa joj omogućite da započne dan onako kako joj pomaže da se 'resetuje'.

4. Recite joj da je lepa. To nemojte zaboraviti u trenucima kada je kritična pa se oseća loše u svom telu. Podsetite je na vreme kada je postigla svoje ciljeve. Vaša žena je heroj. Bukvalno je 'pomerila' organe u svom telu i dobila 20 kilograma kako bi vam rodila dete koje vam je poklon do kraja života. Pomozite joj da prebrodi probleme sa slikom o svom telu i da bude fokusirana na pozitivan cilj, jednog dana.

5. Hormoni luduju pre i nakon rođenja. Ne čini se svaki dan kao ona žena od pre i ponekad će reći reči koje bi inače rekla samo ako je mamurna ili da je na kofeinu i steroidima ceo dan. Setite se da je vaš zadatak da budete njeno utočište dok prolazi kroz to, zato budite čvrsti dok joj je jezik oštriji nego inače. Uskoro će se 'vratiti' i biti zahvalna što ste je čuvali dok ona nije mogla. Biće srećna što ste je poštedeli nekih stvari i preuzeli na sebe njene probleme.'

Pokreće Blogger.