Ljubavne lekcije koje mnoge žene nauče prekasno - "Ljubomora i posesivnost nisu znaci da vas voli"

U ljubavnim vezama često pravimo istu grešku – pretvaramo se


Ponekad treba da prođe puno vremena kako bismo napokon shvatili šta uistinu želimo od ljubavi i kakvi su oblici ponašanja u vezi prihvatljivi, a na kakve odmah treba da reagujemo. Evo koje to ljubavne lekcije žene prekasno nauče.

1. Ne govori "da" ako zapravo želiš da kažeš "ne" U ljubavnim vezama često pravimo istu grešku – pretvaramo se. Zapamtite da kompromis nije rešenje ako se zbog njega osećate nesrećno. Nemojte pristajati na stvari koje vas čine duboko nezadovoljnima, nemojte se pretvarati da ste srećni ako niste i nemojte govoriti "da" predlozima koje instinktivno želite da odbijete.2. Vaša ljubav ne može da promeni muškarca Dok on sam ne postane svestan potrebe za promenom, nema te ljubavi (bez obzira na to koliko je ona jaka) koja će ga naterati da se menja. Promene mogu biti uslovljene spoljnim faktorima, ali zapravo dolaze iznutra.

3. Ljubomora i posesivnost nisu znaci da vas voli Mnoge žene ljubomoru i posesivnost doživljavaju kao potvrdu da je muškarcu uistinu stalo do njih. Mala doza ljubomore sasvim je normalna stvar u vezi. Međutim, kada vas zbog muškarac konstantno kontroliše, želi da zna svaki vaš korak i potez, brani vam komunikaciju s drugima – to je znak da njegova ljubomora nije bezazlena i zdrava.Vaše su potrebe jednako važne kao njegove ili njezine. Ako ih ne izrazite jasno jer se bojite da ćete uplašiti suprotnu stranu, sami sebe stavljate u potlačeni položaj. Odijelo ne čini čovjeka i, koliko god osoba djelovala uglađeno, ponašanje prema vama ono je što se računa. Ako nije onako kako treba biti, otiđite!


Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.