Jednostavna pravila za sreću 92-godišnje bake: "Očistite svoj um od brige - Ne očekujte previše"

Starost je poput bankovnog računa: podižete novac koji ste stavili na njega.


Do osam sati ujutro 92-godišnja minijaturna dama već je potpuno odjevena, uredno češljana, a šminka se ukusno nanosi, iako se ne vidi dobro. Žena je spremna preseliti se u starački dom. Njezin suprug je ne tako davno preminuo, a ona nema drugog izbora.

Unatoč dugim satima strpljivog čekanja, samo se slatko nasmiješila kad je obaviještena da je njena soba spremna. Na putu do lifta opisali su njezinu sićušnu sobu, uključujući kako izgledaju zavjese na prozorima. "Oh, svidjet će mi se", odgovorila je žena s oduševljenjem osmogodišnjem djetetu koje je štenad tek primilo na poklon.



"Gospođo Jones, bolje da sve vidite vlastitim očima ... samo pričekajte malo." Ovo je zanimljivo: "Ako možete promijeniti spol, zašto ne biste dobili dob?": 69-godišnji muškarac namjerava postati 20 godina mlađi "Nije važno", odgovorila je. - Sreća je ono što odlučite unaprijed. Sviđa li mi se moj novi dom ili ne, to ne ovisi o tome kako je namještaj uređen, već o tome kako moj um radi.

Već sam odlučio voljeti ovu sobu. Donosim takve odluke svako jutro - odmah nakon što se probudim. Imam izbor: Cijeli dan mogu provesti u krevetu, sjećajući se svojih bolesti i dijelova tijela koji mi više nisu poslušni, ili ustati iz kreveta, doživljavajući radost i zahvalnost za ovaj dan.



Svaki dan to doživljavam kao pravi dar, i dok sam živ, u potpunosti se koncentriram na trenutni dan i na one ugodne uspomene koje sam sačuvao. "Rekla je: "Starost je poput bankovnog računa: podižete novac koji ste stavili na njega. Stoga savjetujem da na svoj bankovni račun stavite što više trenutaka sreće. I dalje nastavljam s davanjem svojih doprinosa. "

Potom je razgovarala o svojih 5 jednostavnih pravila za sretnu osobu: 1) Očistite svoje srce od zlobe. 2) Očistite svoj um od brige. 3) Pokušajte živjeti što jednostavnije. 4) Pokušajte dati što više. 5) Ne očekujte previše.

Pokreće Blogger.