Francuske narodne poslovice: "Cijena se brzo zaboravlja, a kvalitet je ono što ostaje"

O čoveku treba suditi po njegovim pitanjima, a ne po njegovim odgovorima.


1) Ljubav je jedina bolest od koje ne želimo ozdraviti! 2) Dan bez vina, dan bez sunca. 3) Koga je sreća obukla, toga je i svukla. 4) Cena se brzo zaboravlja, a kvalitet je ono što ostaje. 5) Ljubav čini da prolazi vreme, vreme čini da prolazi ljubav.

6) Žena voli kad hoće, muškarac kad može! 7) Mladost živi od nade, a starost od uspomena. 8) Sve će proći osim dobra koje si učinio. 9) Žena je kao zagonetka: prestaje nam se sviđati kad smo je jednom odgonetnuli. 10) Malo treba da se skupi veliko bogatstvo, ali mnogo da se skupi malo.11) Onome ko ume da čeka, s vremenom sve dolazi. 12) Mali potoci prave velike reke. 13) Sačekajte noć, da biste rekli da je dan bio lep. 14) Prazna burad najviše se čuju. 15) U istinskoj ljubavi duša ljubi telo. 16) Trojica mogu zadržati jednu tajnu, ukoliko su dvojica od njih mrtva.

17) Jutarnja kiša ne zaustavlja hodočasnika. 18) Bog nas često posećuje, ali mi većinom nismo kod kuće. 19) Prijateljstvo je ljubav bez krila. 20) Umreti od ljubavi znači preterati u njoj. 21) Kad slava dolazi, pamćenje odstupa. 22) Misli što hoćeš, govori što moraš.23) Čuda se događaju samo onima koji u njih veruju. 24) Prošlost je najbolji prorok budućnosti. 25) Bogastvo se stiče znojem, poseduje strahom, a napušta tugom. 26) Ako želiš biti srećan, moraš živeti skriveno. 27) Ko je gospodar svoje žeđi, gospodar je svog zdravlja.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.