Signali koje vam šalje tijelo i um kada upoznate pravu ljubav

Ukoliko primetite sledećih pet signala, sreli ste savršenog ljubavnog partnera!


1. Vaše srce kuca brže Adrenalin uzrokuje da srce brže kuca i da se dlanovi znoje. MRI sistemom utvrđeno je da kada se zaljubimo, deo mozga koji reaguje na užitak počinje da svetli", objašnjava dr Laura F. Dabnei. Ako vam srce zaigra, osećate blagu nervozu ili vam se dlanovi znoje, tečlo vas obaveštava da ste pronašli partnera za vas.

2. Leptirići u stomaku Pored osobe koja vam se dopada, možete osetiti kako vam "leptirići lepršaju u stomaku". Ovaj efekat izaziva dopamin, koji se još naziva i "hormon sreće". Kada se ljudi zaljube, nivo dopamina naglo poraste, osećate sreću i osećaj zadovoljstva iznutra.3. Volite da budete u blizini ove osobe Kada se nađete pored svoje srodne duše, telo počinje da povećava nivo oksitocina ("hormona ljubavi"). Nivo oksitocina povećava se posebno u trenutku fizičkog kontakta, na primer, kada zagrlite, poljubite ili vodite ljubav, čime povećavate želju i privlačnost.

Oksitocin je u stanju da pojača osećaj naklonosti prema partneru, osećaj sigurnosti i smirenosti. 4. Osećate se sigurno Ljubav aktivira iste nervne receptore u mozgu kao i mnogi lekovi protiv bolova. Zbog toga se u periodu zaljubljivanja podiže naš prag bola.Pored toga, postajemo manje podložni bolu zbog priliva neurohemikalija, kao što su dopamin i oksitocin, koji izazivaju zadovoljstvo i euforiju. Kada se oslobodimo straha od bola, automatski se osećamo zaštićeni.

5. Vaša privlačnost ne bledi. Kada se nađete u blizini voljene osobe, nivo serotonina počinje da opada. To objašnjava zašto smo skloni da precenjujemo i snažno se koncentrišemo na našu novu ljubav u prvim fazama veze. Ova reakcija povećava našu emocionalnu zavisnost i želju da budemo sa ovom osobom. Kada smo neko vreme sa njim, osećaćemo se srećno tokom celog dana.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.