Navike koje bi trebala da usvoji svaka žena u menopauzi: "Prepustite se novoj životnoj avantur"

Prihvatite promene koje se događaju i prepustite se novoj životnoj avanturi.


1. Udobnost u domu Talasi vrućine ili valunzi jedan su od najtežih simptoma menopauze, pa se zato preporučuje da u domu imate odogovarajuću temperaturu, nosite laganiju odeću, naročito tokom noći. Otvorite prozore i osvežite spavaću sobu pre spavanja, izbegavate teške pokrivače.

Nosite pamučnu garderobu dok spavate kako biste regulisali problem sa noćnim znojenjem. Neka vam pored kreveta uvek bude čaša vode. Udobnost će pomoći da se umirite i lakše zaspite. 2. Vežbajte i regulišite težinu Ograničite dnevni unos kalorija na 400 do 600 kalorija kako biste sačuvali linju ili izgubili kilograme.Svakog dana vežbajte od 20 do 30 minuta. Mnoge žene tokom menopauze dobiju višak kilograma zbog hormonskog disbalansa i pojačanog apetita. Zato je važno redovno vežbati i čuvati kondiciju. Vežbanje pruža dodatnu energiju, reguliše nesanicu, poboljšava raspoloženje i čuva mentalno i fizičko zdravlje.

3. Razgovarajte o svojim problemima i unutrašnjim bitkama Ukoliko tokom menoapuze primećujete kod sebe znakove depresije, anksioznosti, insomnije, tuge ili izolovanosti, važno je da što pre razgovarate sa psihoterapeutom i psihologom kako biste dobili stručan savet.Takođe, treba konstanstno razgovarati o svojim osećanjima i promenama. Razgovarajte sa članovima porodice, partnerom ili prijateljima. Svaki razgovor biće lek za vašu dušu. 4. Suplementi Stručnjaci mnogim ženama u menopauzi preporučju uzimanje suplemenata, kao što su kalcijum, vitamin D i magnezijum.

Ovi suplementi smanjuju rizik od osteoporoze, daju energiju i regulišu nesanicu. Pre konzumiranja suplemenata posavetujte se sa lekarom. 5. Opustite se Svakodnevno se bavite tehnikama opuštanja i ravnomernog disanja. Preporučuje se joga, meditacija, šetnja prirodom i četvorostruko disanje.

6. Negujte kožu Hormonske promene mogu uzrokovati razne promenie na koži žene u menopauzi. Koristite samo prirodne, testirane kozmetičke preparate. Žene najčešće u menoapuzi imaju suvu kožu, pa se preporučuju hidrantne kreme.

7. Rešite problem nesanice Kako bi se telu vratila ravnoteža, važno je da imate redovan san. Meditacija se pokazala kao delotvorna u borbi sa nesanicom, kao i eterična ulja lanvande, mandarine, sandalovine ili matičnjaka.

8. Prestanite da pušite i izbegavajte alkohol Konzumiranje alkohola i cigareta uticaće na to da se simptomi u menopauzi pogoršaju. Neka menopauza bude period u kojem ćete se odreći loših navika i učinićete nešto dobro za svoje zdravlje.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.